«Είχα ένα σοβαρό τροχαίο σε ηλικία 22 ετών και…»

«Όσοι με είδαν μάλιστα τότε νόμιζαν πως είχα τελειώσει.»

Η Κατερίνα Διδασκάλου σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στον Ανδρέα Θεοδώρου και στο περιοδικό YES! μιλά για τον ρόλο της Ερατούς που υποδύεται για τέταρτη σεζόν στη θεατρική παράσταση «Η πόρνη από πάνω», ενώ εκμυστηρεύεται ένα περιστατικό που την έκανε να αλλάξει κοσμοθεωρία και την άποψη της πάνω στην υιοθεσία.

Η Ερατώ έχει αντιμετωπίσει βία, εσύ;

Ναι, μου έχει συμβεί όταν ένας τσαντάκιας προσπάθησε να μου αρπάξει την τσάντα. Ήμουν πεζή και αυτός με μηχανάκι, αλλά δεν έχω μάθει να παραδίδω τα όπλα. Έτσι ήμουν αποφασισμένη να τον ρίξω κάτω, γι'αυτό τελικά δεν κατάφερε να μου την κλέψει. Ακόμα και μέσα από αυτό το περιστατικό πάντως έχω νιώσει την πικρή αίσθηση του πως είναι να μην σε υπολογίζουν. Είναι φοβερό και εύχομαι να μην το νιώσω ξανά.

Υπήρξε κάποιο περιστατικό που σε έκανε να αλλάξεις κοσμοθεωρία;

Αυτό γίνεται όταν έχουμε ένα ατύχημα ή χάνουμε έναν σημαντικό άνθρωπο από τη ζωή. Εμένα μου συνέβη όταν είχα ένα σοβαρό τροχαίο σε ηλικία 22 ετών και κινδύνευσε η ζωή μου. Όσοι με είδαν μάλιστα τότε νόμιζαν πως είχα τελειώσει. Αυτό ήταν ένα πολύ καλό τράνταγμα. Επίσης, πρόσφατα ο θάνατος του υπεροχου πατέρα μου με συγκλόνισε.

Είσαι ένας άνθρωπος πολύ δοτικός, θα ήθελες να υιοθετήσεις ένα παιδί;

Ναι, το έχω σκεφτεί πολλές φορές δεν σου κρύβω. Βλέπω μάλιστα τις φίλες μου που έχουν υιοθετήσει πόσο χαρούμενες και ευτυχισμένες είναι. Προσπαθω πάντως να δίνω χέρι βοηθείας στους γύρω μου, γι’αυτό και έχω ένα άστεγο που ζει στο σπίτι μου και του έχουμε παραχωρήσει έναν χώρο.