Εγκλήματα: Η Πέπη και ο Μιχαλάκης αποκαλύπτουν ιστορίες 23 χρόνια μετά το τέλος της θρυλικής σειράς

Εγκλήματα

Δείτε όλα όσα είπαν για τα Εγκλήματα η Φωτεινή Μπαξεβάνη και ο Σταύρος Νικολαϊδης.

Ο Μιχαλάκης και η Πέπη από τα Εγκλήματα ή κατά κόσμον Σταύρος Νικολαϊδης και Φωτεινή Μπαξεβάνη, συναντήθηκαν 23 χρόνια μετά το τέλος της θρυλικής σειράς και αποκάλυψαν άγνωστες ιστορίες από τα γυρίσματα.

«Για το ρόλο του Μιχαλάκη έκαναν μια κλειστή οντισιόν από παιδιά που είχαν σταμπάρει στο θέατρο», είπε αρχικά ο Σταύρος Νικολαϊδης, ενώ η Φωτεινή Μπαξεβάνη πρόσθεσε: «Όταν άρχισαν τα γυρίσματα της σειράς δούλευα δημόσιες σχέσεις για ένα μαγαζί στο Κολωνάκι, με το οποίο είχε σχέση ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης. Για τον ρόλο της Πέπης, που θα ήταν γκεστ, είχαν κλείσει μία ηθοποιό που τελικά δεν μπορούσε και ο Χρήστος με παρακάλεσε να το κάνω. Την επόμενη μέρα που κάναμε το γύρισμα υπήρξε ενθουσιασμός και από τις δύο πλευρές, οπότε ο ρόλος της Πέπης έγινε μόνιμος».

Η Φωτεινή Μπαξεβάνη είπε στη συνέχεια: «Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά το γύρισμα που είχαμε πάει να θάψουμε το πτώμα με το αυτοκίνητο στη Καισαριανή», ενώ ο Σταύρος Νικολαΐδης ανέφερε πως θυμάται τη σκηνή « στο τελευταίο επεισόδιο στο Λουτράκι που υποτίθεται είχαν πάει όλοι στον παράδεισο και τους περιμέναμε».

«Στη σκηνή που βγαίναμε από τη θάλασσα μας είχαν βάλει τόσο πολύ υγρό make up και είχε πάει παντού στα μαλλιά και στο σώμα», είπε η Φωτεινή Μπαξεβάνη, ενώ ο Σταύρος Νικολαϊδης ανέφερε: «Οι πρωταγωνιστές ήταν πιασμένοι χέρι χέρι και προχωρούσαν με μικρά βήματα προς τα πίσω ώστε να βουλιάξουν σιγά σιγά. Αυτό το χρησιμοποίησαν ανάποδα. Εγώ ήμουν στα βράχια και περίμενα να φωνάξω όταν θα βγουν. Αυτή τη σκηνή τη γυρίσαμε 15 φορές. Ήμουν ξυπόλυτος και έτρεχα στα βράχια. Τα πόδια μου είχαν γίνει κόκκινα».

Η Φωτεινή Μπαξεβάνη ανέφερε στη συνέχεια: «Τα χλωρά κουκιά με τα οποία πέθανε η Πέπη ήταν στην πραγματικότητα πράσινες καραμέλες και ήταν αηδία. Στη σκηνή που έσκασε από το φαγητό ο Αλέκος, είχαν πολτοποιήσει όλα τα φαγητά σε έναν κουβά και όταν έσκασε πέταξαν τα πάντα σε μένα και την Καίτη Κωνσταντίνου. Ήταν αηδία. Τον λυπήθηκα τον Κώστα Κόκλα».

Ο Σταύρος Νικολαϊδης είπε από την πλευρά του: «Γελάω πολύ με τη σκηνή που είχαμε κάνει πάρτι στο σπίτι του Αλέκου. Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης ήρθε για ραντεβού με τη Σώσω και τον στρίμωξε ένας άγνωστος», ενώ η Φωτεινή Μπαξεβάνη πρόσθεσε: «Για τον Χρήστο τρελαίνομαι και με τη σκηνή που του κάνουμε βουντού.

Σε μία σκηνή έπρεπε να παρακολουθήσω με το αυτοκίνητο, μόλις το είχα αγοράσει και δεν οδηγούσα πολύ καιρό. Μου έφυγε και πήγα να πέσω πάνω στη κάμερα. Με όλους όσους βρισκόμαστε από τα «Εγκλήματα» είναι σαν να μην πέρασε μία μέρα, ήμασταν μία αγαπημένη παρέα».