Εγκαταλείπει την τηλεόραση μετά από πολλές δεκαετίες

Η τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου - Πρόσφατα αντιμετώπισε κάποια προβλήματα υγείας - Δείτε τι είπε η ίδια μέσα από την εκπομπή της

Η πρωτοπόρος τηλεοπτική δημοσιογράφος Μπάρμπαρα Ουόλτερς, η οποία υπήρξε η πρώτη γυναίκα που συμπαρουσίασε μια βραδινή ενημερωτική εκπομπή, θα πραγματοποιήσει την τελευταία της εμφάνιση στους τηλεοπτικούς δέκτες στο πρωινό τoκ-σόου The View τον επόμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Η τελευταία ημέρα της Ουόλτερς ως συμπαρουσιάστριας στο τηλεοπτικό αυτό πρόγραμμα με πρωταγωνίστριες τις γυναίκες, που δημιούργησε η ίδια το 1997, θα είναι η 16η Μαΐου. Το τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο ανήκει στον όμιλο της Walt Disney Co., θα μεταδώσει επίσης το βράδυ της ίδιας ημέρας ένα δίωρο αφιέρωμα για την επαγγελματική της πορεία και την προσωπική της ζωή.

«Σε αυτό το επάγγελμα υπάρχουν θρύλοι, υπάρχουν είδωλα και μετά υπάρχει η Μπάρμπαρα Ουόλτερς» υπογράμμισε ο Μπομπ Άιγκερ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney Company σε μια ανακοίνωση της επιχείρησης. «Έριξε κάθε φραγμό, αψήφησε τις συμβάσεις, έγραψε ιστορία και έθεσε τα πρότυπα της δημοσιογραφικής αριστείας για πάνω από 50 χρόνια. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την τηλεόραση χωρίς αυτήν», πρόσθεσε.

«Η επιρροή της στην τηλεόραση και την αμερικανική κουλτούρα θα αντηχεί στις επόμενες δεκαετίες» τόνισε η Αν Σουίνεϊ, πρόεδρος του ομίλου Disney/ABC Television.

Τιμώντας την για την πολυετή πορεία της στην τηλεόραση, τα κεντρικά γραφεία του ABC News στη Νέα Υόρκη θα πάρουν το όνομά της σε μια τελετή αφιερωμένη σε εκείνην, την άνοιξη, ενώ η εκπομπή The View θα προβάλλει ένα αφιέρωμα μιας εβδομάδας την καριέρα της.

Η 84χρονη Ουόλτερς, ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αποσυρθεί από την τηλεόραση πριν από ένα χρόνο σε μια συγκινητική εμφάνιση στο The View, υποστηρίζοντας ότι είναι υγιής και ότι ήταν δική της απόφαση να αποσυρθεί. «Αυτό είναι που θέλω να κάνω» είχε επισημάνει. «Είχα μια καταπληκτική καριέρα».

Περισσότερα latest news »