Έφη Αχτσιόγλου: «Είχε γραφτεί ότι έγινα υπουργός επειδή είχα σχέση με τον Κατρούγκαλο»

Έφη Αχτσιόγλου

"Μου προέκυψε ως επιθυμία να γίνω μαμά. Η κοινωνία ασκεί μεγάλη καταπίεση στις γυναίκες να γίνουν μητέρες" δηλώνει η Έφη Αχτσιόγλου

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε η Έφη Αχτσιόγλου στην Σταματίνα Τσιμτσιλή. Σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές της συνεντεύξεις η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός μίλησε για τη μητρότητα, τα ψευδή δημοσιεύματα και τα παιδικά της χρόνια στα Γιαννιτσά.

«Ήμουν παιδί της αριστείας και των πολύ καλών επιδόσεων. Δικηγόρος ο μπαμπάς, ιατρός η μαμά, πολύ αφοσιωμένοι στις δουλειές τους» αναφέρει για τα νεανικά της χρόνια η πολιτικός, ενώ αποκαλύπτει ότι ο πατέρας της ήταν θετικός στο να ασχοληθεί η ίδια με την πολιτική, σε αντίθεση με τη μητέρα της.

«Όταν έγινα υπουργός, το πιο δύσκολο πράγμα να καταλάβω και να αποδεχτώ ήταν η σχέση με τα media. Ξαφνικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε παίρνουν τηλέφωνο, σου μιλάνε πάρα πολύ φιλικά σαν να σε ξέρουν πάντα και την επόμενη μέρα μπορείς να δεις στις εφημερίδες κάτι πάρα πολύ αρνητικό» παραδέχεται η Έφη Αχτσιόγλου.

Ποιο είναι το πιο ακραίο πράγμα που διάβασε ποτέ για την ίδια; Η βουλευτής απαντά: «Όταν έγινα υπουργός τις πρώτες ημέρες, έλεγαν ότι έγινα υπουργός επειδή είχα σχέση με τον κύριο Κατρούγκαλο. Και μέχρι πρόσφατα ότι πήγα καλά στις εσωκομματικές εκλογές, επειδή είμαι σύζυγος του Γραμματέα του κόμματος».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε και για τη μητρότητα και το πώς ήρθε στη ζωή της. «Είναι καμία έτοιμη; Κι εμένα μου προέκυψε σαν επιθυμία. Είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση και πολύ μεγάλη πίεση ασκεί και η κοινωνία στις μητέρες. Καλό είναι να αφήνουμε τις γυναίκες να πάρουν ανάσα και να κάνει καθεμία ό,τι την καθοδηγεί το ένστικτό της».