«Έδινα μάχη για να περάσω σε τηλεθέαση τον Σταύρο Θεοδωράκη! Έλεγα… θα τον νικήσω»

Σταύρος Θεοδωράκης

«Ήταν απέναντί μου με τους “Πρωταγωνιστές”! Ήταν το μεγάλο μου στοίχημα, να τον περάσω».

Στο περιοδικό People και τη Φανή Πλατσατούρα έδωσε συνέντευξη η Σοφία Παπαϊωάννου που μίλησε μεταξύ άλλων για την εποχή που απέναντί της, τηλεοπτικά, βρισκόταν ο Σταύρος Θεοδωράκης με τους Πρωταγωνιστές.

Μπορεί μια χαμηλή τηλεθέαση να σου χαλάσει μια ολόκληρη μέρα;

Απόλυτα! Θα με στεναχωρέσει πολύ αν δεν κάνω νούμερα ή αν δω ότι η εκπομπή δεν πάει καλά. Θα την σταματούσα από μόνη μου, πριν μου το πουν οι ανώτεροί μου. Θα έλεγα “θα κάνω κάτι άλλο που θα πετύχει”. Δεν θέλω απλώς, να υπάρχω στην τηλεόραση. Θέλω να κάνω πράγματα που να με εμπνέουν.

Πάντως για να λέμε και τα καλά, όλα αυτά τα χρόνια η εκπομπή σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις. Ακόμη και όταν απέναντί σου, έπαιζε το Survivor.

Toν πρώτο χρόνο που ξεκίνησα την εκπομπή απέναντί μου ήταν ο Σταύρος Θεοδωράκης με τους «Πρωταγωνιστές». Μ΄ άρεσε που τον είχα απέναντι γιατί έλεγα «θα τον νικήσω». Ήταν ίδιες εκπομπές, αυτός τόσα χρόνια στην τηλεόραση είχε χτίσει ήδη ένα γερό κοινό και μια καλή εκπομπή και εγώ, είχα μόλις βγει. Οπότε ήταν το μεγάλο μου στοίχημα «να περάσω τον Θεοδωράκη». Στην κυριολεξία έδινα μάχη! Και είχε μεγάλη πλάκα γιατί αποφασίζει κάποια στιγμή να κατέβει στην πολιτική και ενώ δεν γνωριζόμασταν προσωπικά με παίρνουν μια μέρα τηλέφωνο και μου λένε «ο κύριος Θεοδωράκης θέλει να δώσει σε σένα την πρώτη του συνέντευξη ως πολιτικό πρόσωπο». Τα ΄χασα εγώ! Όλοι εντωμεταξύ νόμιζαν ότι μου έδωσε τη συνέντευξη επειδή ήμασταν φίλοι και προς τιμήν του, μου είπε ο ίδιος «επίτηδες την δίνω σε σένα γιατί η πιάτσα ξέρει ότι δεν γνωριζόμαστε». Έρχεται τελικά, στην εκπομπή και η πρώτη ατάκα που του λέω είναι: «ήμασταν αντίπαλοι και τώρα πια σε έχω απέναντι».

Σοφία Παπαϊωάννου

Ποιος κέρδισε τελικά στα νούμερα;

Δεν τον πέρασα αλλά ήμουν κοντά… Δύσκολος αντίπαλος!

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.