«Έχω δεχτεί πολλά ομοφοβικά επεισόδια, διάφορα μου έχουν πει και διάφορα μου έχουν κάνει»

Μάρκελλος Νύκτας

«Δεν έβγαλα από την αρχή προς τα έξω τη σεξουαλική μου προτίμηση».

Με μια άκρως εξομολογητική διάθεση, ο Μάρκελλος Νύκτας μίλησε ανοικτά για τα προσωπικά του στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται” και τον Κώστα Τσουρό.

«Έχω δεχτεί πολλά ομοφοβικά επεισόδια, διάφορα μου έχουν πει και διάφορα μου έχουν κάνει. Συμμετείχα ενεργά στο κίνημα. Ήμασταν οι πρώτοι που συγκεντρωθήκαμε, μαζευτήκαμε σε σπίτια, είπαμε πράγματα. Ήταν και ο μόνος συνδικαλισμός που έκανα στη ζωή μου ποτέ γιατί αφορούσε το είναι μου, την προσωπικότητά μου. Αφορούσε την πολύ προσωπική μου ελευθερία που παραβιαζόταν και ήταν σαν βρόγχος στο λαιμό μου. Δεν έβγαλα από την αρχή προς τα έξω τη σεξουαλική μου προτίμηση.

Όλο αυτό που αντιμετώπιζα ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό για μένα. Δεν ήξερα τι είναι αυτό που μου συμβαίνει. Σκέψου όταν αυτό το πράγμα το βιώνεις στα 13,14,15 σου χρόνια, μαζί με την εφηβεία που ούτως ή άλλως υπάρχουν ερωτηματικά. Η μητέρα μου με ώθησε προς τα πάντα. Καταλαβαίνοντας ότι το παιδί της θα έχει δυσκολίες αργότερα στη ζωή, με βοήθησε πάρα πολύ. Ποτέ δεν με έκρινε και ποτέ δεν το ανέφερε αυτό το πράγμα. Η ίδια όμως γνώριζε πάρα πολύ καλά.

Δέχτηκα bullying στο σχολείο. Έβαψα ξανθό ένα τσουλούφι μου και όταν η μητέρα μου πήγε να με γράψει τον επόμενο χρόνο, της είπε αυτή που μας έκανε ιστορία ότι “δεν θα δεχτούμε το παιδί σας στο σχολείο”. Η μαμά μου στεναχωρήθηκε, “γιατί;” έλεγε. Δεν της δώσανε και πολλές εξηγήσεις, αλλά ήταν καθαρά γι’ αυτό το λόγο. Ο λόγος ήταν επειδή ήμουν γκέι και δεν το θέλανε αυτό σε ένα σχολείο που ήταν “καθαρόαιμο”», είπε μεταξύ άλλων ο Μάρκελλος Νύκτας.