«Έχω χειρουργήσει πολλά σκυλιά, γάτες ακόμα και άλογα»

Ρένος Ρώτας

«Επειδή ήξερα να ράβω σκυλιά, ήξερα να ράβω και ρούχα»

Ο ανερχόμενος ηθοποιός Ρένος Ρώτας, που γνωρίσαμε μέσα από την σειρά «Οι συμμαθητές» σε συνέντευξη του στο περιοδικό Λοιπόν και στη Ρενέ Σαραντινού, μιλώντας μεταξύ άλλων, για τα παιδικά του χρόνια, τότε που ανάμεσα στις ασχολίες του ήταν να βοηθάει και τον πατέρα του στο κτηνιατρείο.

renosrwtas

Τα παιδικά σου χρόνια πως ήταν;

Από πού μικρή ηλικία, θυμάμαι να πηγαίνω στο κτηνιατρείο του μπαμπά μου, να μπαίνουμε μέσα στα χειρουργεία, τον βοηθούσα… Υπήρχαν χειρουργεία που ήταν πιο εύκολα, με έβαζε να κάνω περισσότερα πράγματα, με γάντια, με αίματα, σε σκυλιά…

[dfp_ads id=236982]

Σε ποια ηλικία βρισκόσουν τότε;

Μικρός, 8-10 χρονών πήγαινα. Έχω χειρουργήσει πολλά σκυλιά, γάτες, έχω βοηθήσει τον πατέρα μου και σε άλογα. Δεν σιχαινόμουν κι ούτε με επηρέαζε καθόλου. Ήταν ωραίο που με είχε δίπλα του, τον παρατηρούσα και μάθαινα. Έτσι έμαθα να ράβω, κάτι που χρησιμοποίησα μετά στο επάγγελμα ηθοποιού.

Μετά τα ζώα έμαθες να ράβεις και ρούχα;

Ναι, χάλαγε ένα κοστούμι στο θέατρο «Βρετάνια» τότε με τον Παπακαλιάτη, το έστελναν στον Ρένο γιατί ήταν ο μόνος που ήξερε να ράβει. Επειδή ήξερα να ράβω σκυλιά, ήξερα να ράβω και ρούχα. Έμαθα τον τρόπο δεσίματος, της ραφής, ώστε να μπορώ να το κάνω. Είναι ακριβώς το ίδιο ισχυρότατο ράψιμο.