Έχανε 5.000 ευρώ στον τζόγο κάθε βράδυ και τώρα μένει σε υπόγειο

Δείτε φωτογραφίες από το αποψινό επεισόδιο "Για λογαριασμό σας"

Η ιστορία μπορεί να θυμίσει γνώριμες καταστάσεις σε ορισμένους αφού έχει πολλά σημεία καθημερινότητας πολλών από εμάς. Με αρκετές όμως εξτρίμ καταστάσεις που αποδεικνύουν ότι ο… λογαριασμός στη συγκεκριμένη περίπτωση ξέφυγε από τα όρια. Έτσι, βρέθηκε στην εκπομπή του ALPHA «Για Λογαριασμό Σας» με το Νίκο Σαμοΐλη.

O 37χρονος Νίκος ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Από μικρός, είχε μεγάλη αγάπη για τις επιχειρήσεις. Με την επιμονή του και την εργατικότητά του κατάφερε σε ηλικία μόλις 24 ετών να γίνει αφεντικό, ανοίγοντας ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά παιχνίδια που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα του επέφερε πολλά χρήματα. Η σιγουριά του, τον έκανε να πιστέψει ότι ένα καινούργιο εγχείρημα θα τον έκανε ακόμα πλουσιότερο. Έτσι το 2005 άνοιξε ένα internet café στην Πετρούπολη, επενδύοντας σχεδόν 350.000 ευρώ, μέρος των οποίων αναγκάστηκε να δανειστεί.

Τότε, ο Νίκος έβγαζε 1000 ευρώ την ημέρα, αγαπούσε την καλή ζωή και σπαταλούσε αρκετά για την προσωπική του ευχαρίστηση, χωρίς να υπολογίζει ότι αυτό δεν θα κρατούσε για πολύ και θα είχε επιπτώσεις και στην οικογένειά του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έπαιρνε ένα αεροπλάνο και πήγαινε σε μια άλλη πόλη μόνο και μόνο για να πιει έναν καφέ και να ξαναγυρίσει. Αυτή όμως, δεν ήταν η μοναδική… απόλαυση!

Τα πολλά χρήματα δεν άργησαν να δημιουργήσουν ένα μοιραίο πάθος στο Νίκο: τον τζόγο. Με λίγα στην αρχή και παθιασμένος ακόμα περισσότερο μέρα με τη μέρα, έφτασε να χάνει ακόμα και 5.000 ευρώ σε μια βραδιά, χωρίς να τον νοιάζει. Τότε είχε! Οι συνέπειες των πράξεών του όμως, δεν άργησαν να φανούν. Το μαγαζί του άρχισε να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και τα χρέη να αυξάνονται. Για να αποφύγει το κλείσιμο ο Νίκος έπεισε τη μητέρα του να βάλει υποθήκη το σπίτι της στη Νάξο, προκειμένου να πάρει δάνειο 100.000 ευρώ για εκείνον. Το μαγαζί όμως, δεν γλίτωσε το λουκέτο!

Οι σχέσεις με τη μητέρα του χάλασαν. Η κυρία Κούλα, χρεωμένη ασφυκτικά, παλεύει να τα βγάλει πέρα. Κινδυνεύει να χάσει το σπίτι που υποθήκευσε και δεν μπορεί να συγχωρήσει το γιο της. Σήμερα, ο Νίκος είναι εντελώς μόνος του. Ζει σε ένα μικρό υπόγειο 3×3, χωρίς κουζίνα και τουαλέτα, κάτω από το σπίτι των γονιών του. Μάνα και γιος, έχουν να μιλήσουν περισσότερο από 6 μήνες, αν και ζουν στην ίδια πολυκατοικία. Συναντιούνται στο δρόμο και δεν λένε ούτε καλημέρα! Μια συγκλονιστική ιστορία με μοιραία λάθη από έναν απλό άνθρωπο που πίστεψε ότι μπορούσε να τα κάνει όλα και παρασύρθηκε από τα πάθη του. Και τώρα πληρώνει…

Ο Νίκος Σαμοΐλης στην αποψινή εκπομπή του ALPHA «Για Λογαριασμό Σας» θα προσπαθήσει να βάλει σε μια τάξη τα χρέη του 37χρονου Νίκου. Κατά πόσο και πώς θα τα καταφέρει θα το παρακολουθήσουμε στις 9 το βράδυ…

Γρηγόρης Μελάς