Dragons’ Den: Ξέσπασε η Μαρία Χατζηστεφανή – «Είστε σοβαροί; Ήρθατε να κάνετε διαφήμιση;»

Dragons' Den

"Εγώ για 2% δεν ενδιαφέρομαι να κάνω καμία επένδυση" έκανε σαφές η επενδύτρια του Dragons' Den.

Στο πλατό του Dragons’ Den βρέθηκαν η Έλενα, ο Τζίμι και ο Σερίφ το βράδυ της Παρασκευής, στο νέο επεισόδιο που προβλήθηκε στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1, προκειμένου να παρουσιάσουν στους επενδυτές την ιδέα τους.

«Θέλουμε οι οικογένειες να αλλάξουν τις αγοραστικές τους συνήθειες προκειμένου να εξοικονομούν χρήματα και να βοηθήσουν τον πλανήτη» τόνισαν, μεταξύ άλλων, στην κάμερα του πρότζεκτ επενδύσεων. Για την πρωτότυπη ιδέα τους, λοιπόν, οι τρεις συνιδρυτές της Swaplanet ζήτησαν από τους dragons 60.000 ευρώ για το 1% της εταιρίας τους.

«Δεν αξιολογείται τον χρόνο των dragons. Όταν μας δίνετε 1%, εγώ δεν θα ξυπνήσω το πρωί να σηκωθώ και να δουλέψω για εσάς για το 1%. Το 1% είναι τίποτα» σημείωσε αρχικά η Μαρία Χατζηστεφανή δίχως να εκφράζεται θέρμη για να ενδιαφερθεί προς επένδυση. «Μπορώ να σας βοηθήσω πάρα πολύ, μπορούμε να ανοίξουμε την αγορά στην Αγγλία και μπορώ να κάνω πολλά πράγματα για να σας μεγαλώσω. Να πάμε στα εκατομμύρια. Μπορείτε να μου κάνετε μια καλύτερη προσφορά για να ενδιαφερθώ και να κάνω τη δουλειά ώστε μαζί να εκτοξεύσουμε την εταιρία; 25% θα ήταν για μένα το ιδανικό, καταλαβαίνω ότι δεν μπορείτε, οπότε θα ήθελα κάτι πιο κοντά στο 25% παρά στο 1%».

«60.000 ευρώ που ζητάτε και θέλω το 20%» πρότεινε στη συνέχεια η επενδύτρια του Dragons’ Den αλλά η απόκριση των τριών συνιδρυτών της εταιρίες ήταν αρνητική αντιπροτείνοντας… τα ίδια χρήματα για μόλις το 2% της εταιρίας τους.

Για αυτό και εύλογα η ιδρύτρια και πρόεδρος της Rodial Group αναρωτήθηκε σε έντονο ύφος αν «είστε σοβαροί; Ήρθατε εδώ για να πάρετε μια επένδυση από dragons ή για να κάνετε μια διαφήμιση στην τηλεόραση; Εγώ για 2% δεν ενδιαφέρομαι να κάνω καμία επένδυση και είμαι εκτός.