Δωροθέα Μερκούρη: «Το να είσαι ηθοποιός στην Ελλάδα είναι δυστυχία»

Δωροθέα Μερκούρη

«Η τέχνη στην Ελλάδα δεν πληρώνεται και ειδικά για τις γυναίκες, γιατί οι ρόλοι είναι βασισμένοι στους άνδρες», είπε η Δωροθέα Μερκούρη.

Η Δωροθέα Μερκούρη άνοιξε το σπίτι της και υποδέχθηκε τον Αλέξη Μπαρτσώκα και την κάμερα της εκπομπής «Ακόμα δεν είδες τίποτα». Η ηθοποιός μίλησε για τα Χριστούγεννα, την “τρίτη ζωή” που περνάει τώρα, αλλά και για το επάγγελμα του ηθοποιού.

«Τα καλύτερα Χριστούγεννα είναι αυτά που δεν μαγειρεύω. Χριστούγεννα για εμένα είναι φαγητό και μερικά κιλά παραπάνω», είπε αρχικά η Δωροθέα Μερκούρη.

Για τα νέα δεδομένα στην ζωή της, η Δωροθέα Μερκούρη σχολίασε: «Τώρα που μεγάλωσαν οι κόρες μου ζω την τρίτη ζωή, ξαφνικά αλλάζουν τα πάντα. Υπάρχει μια περίοδος όταν φεύγουν τα παιδιά από το σπίτι που μια μητέρα περνάει κάτι σαν κατάθλιψη».

Ερωτώμενη για το κομμάτι της υποκριτικής κι αν είναι ευχαριστημένη από την μέχρι τώρα πορεία της, η Δωροθέα Μερκούρη δήλωσε: «Το να είσαι ηθοποιός στην Ελλάδα είναι δυστυχία, γι’ αυτό τον λόγο ασχολούμαι και με άλλα πράγματα. Η τέχνη στην Ελλάδα δεν πληρώνεται και ειδικά για τις γυναίκες, γιατί οι ρόλοι είναι βασισμένοι στους άνδρες».

Πηγή εικόνας: NDP