Δωροθέα Μερκούρη: Η σεξουαλική παρενόχληση και ο φόβος για τις κόρες της

Δωροθέα Μερκούρη

"Νομίζω ότι οι παρενοχλήσεις είναι περισσότερες σήμερα, νιώθω ότι δεν είναι ασφαλείς οι κόρες μου" εξομολογείται η Δωροθέα Μερκούρη

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» βρέθηκε η Δωροθέα Μερκούρη. Η γνωστή ηθοποιός και μοντέλο μίλησε στον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Τζένη Μελιτά για τη ζωή της στην Ιταλία, τη σχέση με τις δύο της κόρες αλλά και τους φόβους που έχει για την ασφάλειά τους, στη σκιά των παρενοχλήσεων και των social media αλλά και της σεξουαλικής παρενόχλησης που είχε δεχθεί η ίδια στο παρελθόν.

«Δε νομίζω ότι είναι ασφαλής πια ο κόσμος πουθενά. Αυτό που νόμιζα ότι θα ‘ναι ασφαλής η Ελλάδα, τελικά δεν είναι. Ήμουν γενικά πάντα μια μάνα που φοβότανε» παραδέχεται η Δωροθέα Μερκούρη για τις κόρες της και προσθέτει: «Νομίζω ότι σίγουρα τώρα μιλάνε πιο πολύ οι γυναίκες και οι άντρες αλλά είναι περισσότερες και οι παρενοχλήσεις».

Τι πιστεύει η Δωροθέα Μερκούρη για την ομορφιά; Η ηθοποιός απαντά: «Καμιά φορά η ομορφιά είναι ασπίδα. Πολλά κορίτσια έχουν μάθει από μικρά να προστατεύονται. Δεν είναι καλό για ένα παιδί να ακούει μόνο πόσο όμορφη είσαι, όσο κι αν νομίζουμε ότι είναι κολακευτικό». «Στα 14 είχα πάρει από την Ηλέκτρα το κινητό, γιατί είχε ανοίξει Facebook» παραδέχεται η Δωροθέα Μερκούρη.