Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Γιατί να προσβάλω ανθρώπους, για να κάνω νούμερα;»

Δημήτρης Σκαρμούτσος

«Φταίω κι εγώ, αλλά δεν είμαι μόνο εγώ».

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μιλά στην Reallife και στη Νίκη Κώτσου και αναφέρεται στο επάγγελμα του μάγειρα, αλλά και το MasterChef…

Πάντως η εικόνα του μάγειρα που έχει βγει προς τα έξω είναι αυτή των ριάλιτι: Αγχωμένος, σε έναν πολύ σκληρό χώρο. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει κι εγώ ήθελα να το αλλάξω. Βλέπω και το επάγγελμα να βρίσκεται στα όρια της υστερίας, λόγω ανταγωνισμού. Έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι μάγειρες στην Ελλάδα, ειδικά μετά από όλες αυτές τις εκπομπές.

Εσύ φταις… Φταίω κι εγώ, αλλά δεν είμαι μόνο εγώ. Εγώ έκαναν την αρχή και εννοείται ότι ήμουν μέρος του προβλήματος και προσπαθώ τώρα λίγο να το ισορροπήσω. Το βλέπω και στα νέα παιδιά το άγχος και το στρες με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνουν αυτό που κάνουν. Από τη στιγμή που αποφάσισαν να μπουν σε ένα δύσκολο επάγγελμα, είναι σημαντικό να το απολαμβάνουν. Διαφορετικά, δεν θα μπορείς να αποδώσεις. Είναι καθαρά σπορ ψυχολογίας η μαγειρική. Αν σε εμένα, δηλαδή, συμβαίνουν άσχημα πράγματα στη ζωή μου, δεν μπαίνω με την ίδια ψυχολογία να μαγειρέψω. Ακόμη και μετά από 30 χρόνια.

Για αυτό άφησες το MasterChef; Δεν μου άρεσε η δουλειά έτσι όπως οδηγήθηκε. Το ότι έπρεπε να γίνω πιο αυστηρός, πιο επικριτικός. Ο κύριος λόγος ήταν αυτός.

Να γίνει περισσότερο ριάλιτι, δηλαδή; Ναι. Κάτω από διαφορετικές συνθήκες, δηλαδή, αν με άφηναν να είμαι ο εαυτός μου, μπορεί και να το έκανα, γιατί κάποιες περιστάσεις μπορεί και να με οδηγούσαν στον πιο αυστηρό μου εαυτό. Όχι, όμως, να ξεκινάω έτσι. Όχι να είναι αυτή η εντολή. Επίσης, ήμουν και σε μια φάση της ζωής μου που δεν υπήρχε λόγος να το κάνω αυτό. Είχα την προβολή που μου αρμόζει, μετά από τόσα χρόνια στην τηλεόραση, έχω χτίσει το επαγγελματικό μου κομμάτι, δεν υπήρχε λόγος τώρα να ξαναμπώ σε τέτοια διαδικασία, για να πω ότι κάνω νούμερα. Και; Για ποιο λόγο να προσβάλω κάποιους ανθρώπους; Γίνομαι 50 χρονών πλέον.

Είναι και να την έχεις λίγο μέσα σου την ίντριγκα… Α γεια σου!