Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Έχω να πιω και να κάνω ναρκωτικά δεκατέσσερα χρόνια»

«Βγήκα στην τηλεόραση στα 40 μου. Δεν θα γινόμουν ξαφνικά γκόμενος ή sex symbol. Έχω περάσει από πολλές σχέσεις, έχω παρτάρει, έχω πιει, έχω τρυπηθεί, τα έχω κάνει όλα»...

Για την περιπέτεια του με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, μίλησε στον Μαρίνο Βυθούλκα και το People ο Δημήτρης Σκαρμούτσος. Μάλιστα, δεν δίστασε να παραδεχτεί πως υπήρξαν στιγμές που δεν έβγαινε από το σπίτι. Όταν αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για τις εξαρτήσεις του, πολλοί τον συμβούλεψαν να μην προβεί σε αποκαλύψεις.

«Όλοι τότε μου έλεγαν να μην το πω, γιατί θα τερματιζόταν η καριέρα μου. Εγώ τους απάντησα πως η καριέρα μου είναι η κουζίνα και δεν θα με αφήσει ποτέ. Έτσι, βγήκα να μιλήσω δημόσια για να νιώσω καλά. Εξάλλου, έχω μάθει από μικρός να μην κρατάω μέσα μου πράγματα. Ο αλκοολισμός και τα ναρκωτικά είναι ατυχία να συμβούν στον οποιονδήποτε και τεράστιο θέμα τύχης να καταφέρεις να τα ξεπεράσεις. Στη δική μου εποχή, θεωρούνταν πολύ in να κάνεις ναρκωτικά. Πλέον, δεν είναι καθόλου. Έχω να πιω και να κάνω ναρκωτικά δεκατέσσερα χρόνια. Μου έχει φύγει εντελώς. Εξάλλου, έχω πιει για δέκα ζωές».

Η περίοδος της αποτοξίνωσης ήταν σκληρή, αλλά ο Δημήτρης βγήκε νικητής. «Η συγκεκριμένη περίοδος ήταν ό,τι πιο δύσκολο έχω βιώσει. Υπήρξαν πολλές φορές που ήμουν κλεισμένος σε ένα σπίτι. Το αλκοόλ και τα ναρκωτικά εξαφανίζουν την αυτοπεποίθηση» ομολογεί και δεν διστάζει να παραδεχθεί πως έχει χάσει φίλους από ναρκωτικά. «Όταν είσαι στο σύννεφο των ναρκωτικών, δεν σε νοιάζει τίποτα. Νομίζεις πως δεν θα σου συμβεί ποτέ κάτι κακό. Κάποια στιγμή, όμως, έπιασα πάτο. Τότε αποφάσισα να αλλάξω τη ζωή μου». Ο γιος του γνωρίζει για την περιπέτεια του μπαμπά του. «Ξέρει τι έχω τραβήξει, τα πάντα».

Το καλοκαίρι του 2010, μπαίνει στη ζωή του και το Master Chef, από το οποίο γίνεται ευρύτερα γνωστός, κερδίζοντας την αγάπη του κόσμου. «Αισθάνομαι πολύ όμορφα που έρχονται και μου μιλάνε στον ενικό. Σημαίνει ότι με νιώθουν δικό τους άνθρωπο κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εξαιτίας της ζωής που έκανα στο παρελθόν, δεν είχα βιώσει κάτι αντίστοιχο και θεωρώ πως είναι σπουδαίο. Από την άλλη, η δημοσιότητα θέλει κι ένα χειρισμό για να μην την ψωνίσεις. Βγήκα στην τηλεόραση στα 40 μου. Δεν θα γινόμουν ξαφνικά γκόμενος ή sex symbol. Έχω περάσει από πολλές σχέσεις, έχω παρτάρει, έχω πιει, έχω τρυπηθεί, τα έχω κάνει όλα» λέει με ειλικρίνεια.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί, αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.