Δημήτρης Σαμόλης: «Δεν το επικοινώνησα στους γονείς μου, ντρεπόμουν και ένιωθα ότι πρέπει να το λύσω μόνος μου»

Δημήτρης Σαμόλης

"Όταν έχεις υποστεί ένα τέτοιο τραύμα , το τραύμα πάντα εκεί θα είναι" εξηγεί ο Δημήτρης Σαμόλης.

Δημήτρης Σαμόλης βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον» και μίλησε για όλα την Τετάρτη στην ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων, δε, ο νεαρός ηθοποιός αναφέρθηκε στο πρώτο του θεατρικό έργο και τη σύνδεση του ήρωα που ερμηνεύει με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον Παύλου Φύσσα και τον Ζακ.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Σαμόλης εξομολογήθηκε πως «ο ήρωας που υποδύομαι στο θέατρο είναι ένα γκέι αγόρι αλλά το έργο πάει πέρα από αυτό. Πολλές φορές, έτσι όπως το σκέφτομαι, ήθελα να είναι πιο οικουμενική αυτή η προσέγγιση, όχι για να μη δοθεί έμφαση σε αυτό, αλλά έχω την ενοχή ότι δεν ήθελα να καπηλευτώ ένα τέτοιο ζήτημα. Παρότι είναι ένα γκέι αγόρι που υφίσταται μπούλινγκ, όχι μόνο για αυτόν τον λόγο, επειδή είναι πιο εσωστρεφές και μια πιο καλλιτεχνική φύση».

«Εγώ ήμουν ένα παιδί που προφανώς από άμυνα βγήκα μπροστά πολύ. Έγινα επιθετικός, ήμουν δημοφιλής και μπήκα στο δεκαμελές που αυτό έκανε τα τραύματα να πάνε ακόμα πιο βαθιά. Γιατί είχα την πανοπλία ενώ κάποιο άλλο παιδί, που είναι πιο εσωστρεφές, μπορεί να κλειστεί στον εαυτό του. Στη δική μου περίπτωση χρειάστηκε και χρειάζεται πολύ μεγάλη δουλειά για να βγάλουμε όλη αυτή την πανοπλία του φαίνεσθαι. Την κάνω ακόμα αυτή τη δουλειά, είμαι σε αυτό το ταξίδι και κάνω τρία χρόνια ψυχοθεραπεία. Πάω στον τέταρτο αλλά είναι μια στάση ζωής».

«Το κακό όμως με αυτό και αυτό που πάντα με στενοχωρεί και με τρυπάει λίγο παραπάνω είναι πως, όταν έχεις υποστεί ένα τέτοιο τραύμα , το τραύμα πάντα εκεί θα είναι. Αν είσαι «δουλευταράς» με τον εαυτό σου, μπορείς απλά να το απαλύνεις, να το φέρεις στο φως και να μην λειτουργεί πλέον παρασκηνιακά στη ζωή σου. Το τραύμα όμως θα είναι πάντα τραύμα» συμπλήρωσε, επίσης, ο Δημήτρης Σαμόλης στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης. «Δεν το είχα επικοινωνήσει στους γονείς μου, ντρεπόμουν και ένιωθα ότι πρέπει να το λύσω μόνος μου».