Δημήτρης Πιατάς: «Ο Λάκης Λαζόπουλος ήταν ο τελευταίος που έκανε σάτιρα, με ενοχλεί που τον υποχρεώνουν σε σιωπή»

Δημήτρης Πιατάς

"Θα έπαιζα με τον φίλο μου, τον Γιώργο Κιμούλη. Ο Γιώργος δεν έχει κάποια σχέση με τους βιαστές, μην τα ισοπεδώνουμε όλα", ξεκαθαρίζει ο Δημήτρης Πιατάς.

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη γύρω από τα καλλιτεχνικά τεκταινόμενα παραχώρησε ο Δημήτρης Πιατάς. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στην κάμερα του Open Weekend και την Ελένη Τσολάκη, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απουσία της σάτιρας από την ελληνική τηλεόραση αλλά και στην υπόθεση του Γιώργου Κιμούλη.

«Έγιναν απόπειρες σάτιρας τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση, πιστεύω ότι θα ανακάμψει. Θεωρώ ότι κάποιοι ταγοί μας δεν θέλουν τόσο πολύ έναν λαό με χιούμορ, που να μπορεί να σαρκάζεται. Είναι απαγορευτικό», ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Πιατάς.

«Ο Λάκης Λαζόπουλος ήταν ο τελευταίος που έκανε σάτιρα και ο μόνος που είχε το δικαίωμα να το κάνει πια. Με ενοχλεί που αυτή τη στιγμή τον υποχρεώνουν να βρίσκεται σε σιωπή», τονίζει.

«Με ενοχλεί που γίνονται ηθοποιοί χωρίς να το έχουν σπουδάσει αλλά μέχρι εκεί. Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος», σημειώνει ο Δημήτρης Πιατάς.

Πώς σχολιάζει τις καταγγελίες που έγιναν στον χώρο του Θεάτρου με το #metoo;

«Οι άνθρωποι που κάποια στιγμή είχαν τη διάθεση της αλαζονείας τιμωρήθηκαν, καταδίκη είναι. Θεωρείτε ότι δικαιώθηκε κάποιος; Το στίγμα θα το φέρουν μέχρι το τέλος της ζωής τους. Εάν η κόρη μου θέλει να συνεργαστεί με τον Γιώργο Κιμούλη, θα της έλεγα να το κάνει. Άλλωστε, περιμένετε ότι θα ζητούσε την άδειά μου;», δηλώνει.

«Κι εγώ θα έπαιζα με τον φίλο μου τον Γιώργο. Ο Γιώργος δεν έχει κάποια σχέση με τους βιαστές, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Δεν λέω ότι είναι αναμάρτητος, το αντίθετο. Πολύ σωστά εισέπραξε κάποια στιγμή τη μήνη αυτών των ανθρώπων», σημειώνει στη συνέχεια ο Δημήτρης Πιατάς.