Δημήτρης Πιατάς: «Έμεινα 20 λεπτά με τον Θανάση Βέγγο στο νεκροθάλαμο»

Δημήτρης Πιατάς

«Μαθητές μου ήταν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Νίκος Μουτσινάς και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης», λέει ο Δημήτρης Πιατάς.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τον Κώστα Τσουρό έδωσε ο Δημήτρης Πιατάς. Ο ηθοποιός μίλησε για το παράπονο του Κωνσταντίνου Τζουμα, τον λόγο που ο Θανάσης Βέγγος δεν έδινε συνεντεύξεις και γιατί δεν παίζει στον ίδιο θίασο με την κόρη του.

«Δεν πήγα στο τελευταίο αντίο του Κωνσταντίνου Τζούμα. Για εμένα έχει πάει ταξίδι, θα έρθει… Ο Κωνσταντίνος Τζούμας είχε πληγωθεί από τα ΜΜΕ, έκανε χιούμορ και μεταφράστηκε αλλιώς», είπε αρχικά ο Δημήτρης Πιατάς.

Ο Δημήτρης Πιατάς είπε στη συνέχεια: «Έχω αποφύγει να παίξω στον ίδιο θίασο με την κόρη μου, έβλεπα πως αν έπαιζα μαζί της θα ήταν σκάνδαλο. Της κόρη μου το επώνυμό μου της έκλεισε πόρτες. Μαθητές μου ήταν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Νίκος Μουτσινάς και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης».

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Πιατάς ανέφερε: «Όταν πέθανε ο Θανάσης Βέγγος ο κολλητός του με πήρε και πήγαμε στον νεκροθάλαμο. Μπήκα μέσα και η πόρτα κλείδωσε, μείναμε 20 λεπτά οι δυο μας. Είναι μια εικόνα που δεν θα την ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Τη δεκαετία του ’50 έγινε κάτι με μία δημοσιογράφο και μία κοπέλα που φωτογραφήθηκε. Ο Θανάσης νόμιζε ότι προσβλήθηκε η γυναίκα του και δεν έδωσε ποτέ ξανά συνέντευξη».