Δημήτρης Μητροπάνος – Δημήτρης Μπάσης: «Δεν θα το ξεχάσω ποτέ, ήταν το τελευταίο του ζεϊμπέκικο»

Δημήτρης Μητροπάνος

«Παρόλο που έχουν περάσει 12 χρόνια, είναι σαν να μην έχει φύγει ποτέ», λέει ο Δημήτρης Μπάσης για τον Δημήτρη Μητροπάνο.

Στις 17 Απριλίου συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από τη μέρα που ο Δημήτρης Μητροπάνος ταξίδεψε για τη γειτονιά των αγγέλων. Φίλοι και συνεργάτες του μίλησαν στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και τον Γιάννη Μαυρίδη για τον σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη που άφησε το στίγμα του στο ελληνικό τραγούδι.

«Κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μου», ανέφερε η Πέγκυ Ζήνα, ενώ ο Δημήτρης Μπάσης είπε: «Ήταν ο πιο γενναιόδωρος συνεργάτης της γενιάς του. Παρόλο που έχουν περάσει 12 χρόνια, είναι σαν να μην έχει φύγει ποτέ. Δε θα ξεχάσω ποτέ το ζεϊμπέκικο που χόρεψε στην εμφάνισή μας στο Ηράκλειο Κρήτης. Ήταν τελικά το τελευταίο του. Είπαμε ότι θα τα ξαναπούμε μετά τις γιορτές, αλλά τελικά δεν τα είπαμε ποτέ».

Ο Λούκας Γιώρκας είπε: «Για μένα ο Δημήτρης Μητροπάνος είναι η μουσική. Από την πρώτη λέξη σε συνέπαιρνε μαζί του».

Ο Νίκος Μωραϊτης ανέφερε από την πλευρά του: «Η ουσιαστική μας γνωριμία έγινε στο στούντιο, όπου θα έβαζε φωνή στο ‘Σβήσε το φεγγάρι’. Ήταν πολύ αδύναμος. Φοβόμασταν αν θα μπορούσε να γίνει ο Μητροπάνος που ξέρουμε. Μπήκε στο στούντιο και βγαίνει αυτή η φωνή που μας συνταράσσει μέχρι και σήμερα».