Δημήτρης Μαύρος: «Θα ήμουν στο Φλόγα και Άνεμος ακόμα και αν είχα μόνο αυτή τη σκηνή»

Δημήτρης Μαύρος

"Και μόνο αυτή τη σκηνή να είχα, θα το έκανα" είπα όταν μου έδωσε το σενάριο η Ρέινα Εσκενάζυ" ομολογεί ο Δημήτρης Μαύρος.

Ο Δημήτρης Μαύρος βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Στούντιο 4» το απόγευμα της Παρασκευής με αφορμή την σειρά «Φλόγα και άνεμος»  στην ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής μίλησε από καρδιάς για τον ρόλο του πατέρα της Κυβέλης, που ερμηνεύει στο σίριαλ, κάνοντας συσχετισμό με τον αντίστοιχο στην πραγματική ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Μαύρος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είναι μια υπέροχη σειρά και πλέον, αφού άρχισαν να προβάλλονται τα επεισόδια, βλέπω το feedback που παίρνουμε από τον κόσμο. Καταρχάς είναι εξαιρετικό το μυθιστόρημα αλλά νομίζω πως έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και στη μεταφορά του όπου το γεγονός ότι είναι 12 επεισόδια δίνει μια περιεκτικότητα και παρακολουθείς γρήγορα αυτό που συμβαίνει. Παρακολουθείς τη σειρά και παράλληλα βιώνεις όλη την ιστορία της Ελλάδος για πολλές δεκαετίες ενώ συναντάς αυτό το πρόσωπο που σε συνδυασμό με την Κοτοπούλη ήταν δυο γυναίκες που έφεραν αλλαγή σε αυτά που συνέβησαν στην εποχή τους».

«Είμαι και μπαμπάς, έχω δυο παιδιά, τον Λευτέρη και την Εύα. Οπότε όταν μου έδωσε το σενάριο η Ρέινα Εσκενάζυ είπα για μία μόνο σκηνή από αυτές που βλέπω «και μόνο αυτή τη σκηνή να είχα, θα το έκανα». Είναι η στιγμή που, ενώ ο Αναστάσης Ανδριανός δηλώνει ότι δεν θέλει να ασχοληθεί η κόρη με το θέατρο, είναι αυτός που της φτιάχνει τα πρώτα κόκκινα γοβάκια που θα φορέσει στην πρώτη της επαγγελματική παράσταση. Μια ωραία σκηνή την οποία η Ρέινα την γύρισε καταπληκτικά και την ευχαριστώ για αυτό. Ως πατέρας είναι αυτό που νιώθεις ότι ο κόσμος έχει μετατοπιστεί από εσένα και δεν είσαι εσύ το κέντρο. Μπορεί να δηλώνεις πράγματα αλλά, όταν νιώθεις ότι κάτι θα κάνει καλό στα παιδιά σου και εκείνα το γνωρίζουν και προχωράνε, δίνεις όλη σου την αγάπη».

«Εγώ έχω ολοκληρώσει τα γυρίσματα και βρίσκομαι αυτή την περίοδο σε γυρίσματα για το Κόκκινο Ποτάμι με τον Μανούσο Μανουσάκη» πρόσθεσε, επίσης, ο Δημήτρης Μαύρος στην απογευματινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.