Δημήτρης Μαυρόπουλος: «Αυτοί που είναι άξιοι δουλεύουν»

Δημήτρης Μαυρόπουλος

«Δεν μπορούμε να ασχοληθούμε τώρα με κάποιον ο οποίος θεωρείται μέτριος.»

Ο Δημήτρης Μαυρόπουλος βρέθηκε στο πλατό του «Έτοιμο το πρωινό» και συνάντησε τον «γαμπρό» του από τους Συμμαθητές Κρατερό Κατσούλη. Ο ηθοποιός μίλησε μεταξύ άλλων για την ενόχληση του με ηθοποιούς που μπορεί να δημοσιοποιήσουν τις δυσκολίες τους λέγοντας γίνονται, ιδιαιτέρως θεατρικές και ένας άξιος ηθοποιός θα έπρεπε να δουλεύει.

[dfp_ads id=236982]

«Πολλές φορές ο δημοσιογραφικός κόσμος ασχολείται με καλλιτέχνες που δεν αντιπροσωπεύουν σε μεγάλο βαθμό τους καλλιτέχνες που έχουμε στην Ελλάδα. Οι Έλληνες ηθοποιοί σε παγκόμιο επίπεδο θεωρούνται οι καλύτεροι, ή από τους καλύτερους. Δεν μπορούμε να ασχοληθούμε τώρα με κάποιον ο οποίος θεωρείται μέτριος. Και η χρυσή μετριότητα δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα. Αυτή είναι η διαφορά μας. Άρα λοιπόν η θεατρική οικογένεια στο σύνολο της είναι εξαιρετική. Τις προάλλες είπα κάτι ας πούμε και σχολιάστηκε. Ας πούμε με ενοχλούν αυτό που λένε «πεινάω». Αυτοί που πεινάνε, γιατί ξέρουμε συναδέλφους, σπουδαίους συναδέλφους που έχουμε να τους δούμε και αρκετό καιρό στη δουλειά, που περνάνε πάρα πολύ δύσκολα, δεν έχουν βγει να κλαφτούν.

Κάποιος δημοσιογράφος σχολίασε «ναι, τα λέει αλλά αυτός είναι τυχερός και δουλεύει. Μπορεί να υπάρχει μια τύχη. Όπως έχω αυτή την τύχη κι ο άλλος ο καλός συνάδελφος έχει την τόση ατυχία να μη δουλεύει. Μέχρι εκεί. Υπάρχει και η αξιοσύνη. Αυτοί που είναι άξιοι δουλεύουν. Μη φτάνουμε στο σημείο να λέμε υπερβολές. Γίνονται πάρα πολλές παραστάσεις. Είναι πάρα πολύ χαμηλό το κόστος των ηθοποιών πλέον. Έχουμε χαμηλώσει πολύ τις αμοιβές μας, πολλοί πηγαίνουμε και με ποσοστά, που σημαίνει πήγε – πήρε, δεν πήγε – δεν πήρες. Όλα αυτά είναι ένα ρίσκο, αλλά επειδή αγαπάμε τη δουλειά μας, το κάνουμε. Υπάρχει ένας ανταγωνισμός που ο άλλος μπορεί να πάει και τζάμπα. Το φτηνό λέω εγώ, είναι ακριβό. Δεν θα είναι το αποτέλεσμα ενός ακριβού ηθοποιού.»