Δημήτρης Μακαλιάς για Άγγελο Ανδριόπουλο: «Να ειπωθούν ονόματα, να σταματήσουν κάποιοι άνθρωποι να δουλεύουν»

Μακαλιάς Ανδριόπουλος

"Να απολύσεις έναν άνθρωπο, επειδή πρότεινε ο σκηνοθέτης ότι μπορεί να φέρεις πρόβλημα... αυτό ξέφυγε σε άλλα επίπεδα", σχολιάζει ο Δημήτρης Μακαλιάς.

Την είδηση πως ο ηθοποιός Άγγελος Ανδριόπουλος απολύθηκε από θεατρική παράσταση λόγω εγκυμοσύνης της συζύγου του σχολίασαν ο Δημήτρης Μακαλιάς και η παρέα του «Ποιος είναι πρωινιάτικα». Το γεγονός έκανε γνωστό ο ίδιος ο καταγγέλλων με ανάρτησή του στο Facebook, προκαλώντας αντιδράσεις.

«Σε άλλα νέα, σήμερα απολύθηκα λόγω… εγκυμοσύνης. Να κλείνεις μια συμφωνία για καλοκαιρινή παράσταση, να δίνεις τα χέρια και δύο μήνες μετά, ύστερα από κάποιες πρόβες  και ενώ έχεις δεσμεύσει την καλοκαιρινή σου περίοδο,  να σε παίρνει ένα μεσημέρι τηλέφωνο η παραγωγή και να σου λέει:

ο σκηνοθέτης αποφασίζει να διακόψει την συνεργασία γιατί ανησυχεί ότι δεν θα βγάλεις την παράσταση σε περίπτωση που την συγκεκριμένη ημερομηνία γεννήσει η σύζυγός σου», έγραψε μεταξύ άλλων ο Άγγελος Ανδριόπουλος.

«Για τις γυναίκες είναι κάτι πολύ σύνηθες δυστυχώς. Πολλές φορές εργοδότες βλέπουν ότι εάν ένα κορίτσι παντρευτεί, σκέφτεται ότι κατά πάσα πιθανότητα περιμένουμε να κάνει ένα παιδάκι… άρα θα μου φύγει. Θα πρέπει εγώ μετά να την κρατάω στη δουλειά μου και να την κρατάω», ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Μακαλιάς.

«Εκεί φτάσαμε. Τώρα αυτό ξέφυγε σε άλλα επίπεδα. Να απολύσεις έναν άνθρωπο, επειδή πρότεινε ο σκηνοθέτης ότι μπορεί να φέρεις πρόβλημα… θεωρώ ότι στον χώρο μας φέρνουν πρόβλημα αυτοί οι σκηνοθέτες και αυτοί οι παραγωγοί», τονίζει ο ηθοποιός.

«Εκτιμώ πάρα πολύ αυτή του την κίνηση, που βγαίνει και τα λέει δημόσια και πιθανόν με κόστος για τον ίδιο. Αν δεν κάνω λάθος, έχει κάνει καταγγελία στο ΣΕΗ. Πρέπει να τα λέμε αυτά τα ονόματα και αυτοί οι άνθρωποι να σταματήσουν να δουλεύουν. Μπράβο σου, Άγγελε, που το δημοσιοποίησες», επισημαίνει ο Δημήτρης Μακαλιάς.