Δημήτρης Κόκοτας: «Ο πατέρας μου δεν γνώριζε τον Φοίβο, είχε αντιρρήσεις για τη συνεργασία μας»

Δημήτρης Κόκοτας

"Μου είχε ήδη έτοιμο έναν τεράστιο συνθέτη για να συνεργαστώ μαζί του, τον Γιάννη Σπανό. Του λέω: πατέρα, έχω έναν φίλο που γράφει πολύ ωραία τραγούδια", περιγράφει ο Δημήτρης Κόκοτας.

Στον καναπέ του «Ποιος είναι πρωινιάτικα» κάθισε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δημήτρης Κόκοτας. Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε στη Μπέττυ Μαγγίρα και τον Δημήτρη Μακαλιά, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μακρόχρονη αποχή του από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ αποκάλυψε το παρασκήνιο πίσω από τη συνεργασία του με τον Φοίβο.

«Ο πατέρας μου δεν ήξερε τον Φοίβο, δεν τον είχε ακούσει. Φανταζόταν ότι είναι ένας συνθέτης έξω από τα νερά του. Μου είχε ήδη έτοιμο έναν τεράστιο συνθέτη για να συνεργαστώ μαζί του, τον Γιάννη Σπανό», περιγράφει ο Δημήτρης Κόκοτας.

«Του λέω: πατέρα, έχω έναν φίλο που γράφει πολύ ωραία τραγούδια. Δεν το περίμενε να έχει γράψει ο Φοίβος τόσο καλά τραγούδια. Τα αγάπησε ο κόσμος και τα αγαπάει ακόμα. Ήθελα να του δείξω ότι, ξέρεις κάτι, πήγα, έδωσα εξετάσεις και περιμένω τα αποτελέσματα», τονίζει ο τραγουδιστής.

«Δεν ένιωσα ποτέ το βάρος του ονόματος του πατέρα μου, γιατί δεν μου το πέρασε ο ίδιος ποτέ. Η κόρη μου ευχαριστιέται πολύ την επιτυχία, έχει αντίληψη. Τραγουδάει κι αυτή αλλά ξένα κομμάτια. Υπάρχουν πολλές διαδρομές. Εμένα ποτέ δεν μου είπε ο πατέρας μου: εγώ είμαι ο τάδε, πρόσεξε τι θα κάνεις. Μου έλεγε: σου αρέσουν τα κομμάτια; Βγες και πες τα», επισημαίνει στη συνέχεια ο Δημήτρης Κόκοτας.

«Με τον Φοίβο μιλάμε. Είχαμε μιλήσει στο αφιέρωμα που του είχε γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο και από τότε έχουμε επικοινωνία. Εννοείται πως θα ξανακάναμε δίσκο μαζί. Αποδείχθηκε ότι ήταν μία πολύ καλή συνεργασία, ο κόσμος έδειξε κατευθείαν την αγάπη του», δηλώνει σε άλλο σημείο ο γνωστός τραγουδιστής.