Δημήτρης Καμπουράκης για Τέμπη: «Αυτά τα θέματα ενδείκνυνται για θεατράκι»

Δημήτρης Καμπουράκης

"Η δημοσιογραφία πρέπει να το κόψει αυτό αλλά δεν θα το κόψει ποτέ, γιατί αυτό πουλάει. Και ο άλλος τη θέλει την κλειδαρότρυπα", αναφέρει ο Δημήτρης Καμπουράκης.

Ο Δημήτρης Καμπουράκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» και μίλησε για την ασύλληπτη τραγωδία στα Τέμπη. Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής αναφέρθηκε στον τρόπο που καλύπτεται το θέμα από τα media.

«Όλες τις μεγάλες καταστροφές της κάλυψα. Και το Samina και στην Ηλεία με τις φωτιές. Εννοείται ότι σε επηρεάζει όλο αυτό. Η πρώτη σκέψη που κάνεις είναι για το παιδί σου. Λες: να μου καθόταν εμένα αυτό το πράγμα τώρα; Το βασικό είναι πώς φτάσαμε εκεί», ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Καμπουράκης.

«Ακούς και ανακρίβειες, ακούς και αντιφατικά πράγματα, άλλους να λένε μπούρδες. Βλέπεις πραγματικά συγκινημένους ανθρώπους αλλά βλέπεις και υποκριτές. Η συναισθηματική φόρτιση σε κάποιους ανθρώπους δεν είναι πραγματική. Αυτά τα θέματα ενδείκνυνται για θεατράκι», τονίζει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

«Η δημοσιογραφία πρέπει να το κόψει αυτό αλλά δεν θα το κόψει ποτέ, γιατί αυτό πουλάει. Βλέπεις τις εκπομπές, λένε τι θα κάνω να το «κιτρινίσω» λίγο να ανεβάσω την τηλεθέαση. Γιατί και ο άλλος τη θέλει την κλειδαρότρυπα. Πάντα έτσι ήταν. Ακόμη και τότε που δεν υπήρχε τηλεόραση, οι εφημερίδες με τέτοιες λεπτομέρειες ανέβαζαν τα φύλλα τους», σημειώνει αμέσως μετά ο Δημήτρης Καμπουράκης.

«Θα το πάμε… τρένο το τρένο μέχρι να βρεθεί το επόμενο μεγάλο θέμα. Μόνο τότε θα σταματήσει. Και το επόμενο μεγάλο θέμα θα είναι οι εκλογές», τονίζει σε άλλο σημείο ο Δημήτρης Καμπουράκης.