Δημήτρης Αλεξανδρής για Σασμό: «Δεν έχει ξαναγραφτεί κάτι τέτοιο στην ελληνική τηλεόραση»

Δημήτρης Αλεξανδρής

"Είναι μαγικό όταν συμβαίνει και εσύ είσαι ένας παρατηρητής τις περισσότερες φορές αυτού του γεγονότος" ομολογεί ο Δημήτρης Αλεξανδρής.

Με αφορμή την τηλεοπτική του επιτυχία μέσα από τη σειρά Σασμός, ο Δημήτρης Αλεξανδρής παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης στην κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» και τη δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη το μεσημέρι του Σαββάτου στον Alpha. Μέσα σε όλα, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής μίλησε για την επιτυχία που σημειώνει ο ρόλος που ερμηνεύει στο σίριαλ, την παγίδα της επιτυχίας αλλά και το κομμάτι της δικαίωσης.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Αλεξανδρής σημείωσε χαρακτηριστικά πως «από τα πρώτα επεισόδια που διάβασα για τον Σασμό συνειδητοποίησα ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγραφτεί στην ελληνική τηλεόραση. Χαίρομαι πάρα πολύ που αυτό το πράγμα κράτησε. Πιστεύω πια ότι η επιτυχία ή η αποτυχία είναι συμπωματική, απλώς παίρνουμε συνεντεύξεις από ανθρώπους που είναι επιτυχημένη νομίζοντας ότι θα μας πουν τη συνταγή αλλά συνταγή δεν υπάρχει. Είναι μαγικό όταν συμβαίνει και εσύ είσαι ένας παρατηρητής τις περισσότερες φορές αυτού του γεγονότος. Αναρωτιέσαι τι πραγματικά λειτούργησε και τι έγινε».

«Τις περισσότερες φορές η επιτυχία είναι παγίδα γιατί σε κάνει να νιώθεις πολύ πιο σημαντικός από αυτό που είσαι. Τις δικές μου επιτυχίες δεν τις κατάλαβα έτσι όπως τις καταλαβαίνω τώρα. Τότε μπορώ να πω πως μερικές φορές μπορεί να πίστευα ότι αυτό θα έπρεπε να γίνει. Μερικές φορές έχουμε την αφέλεια ότι μας αξίζουν και πρέπει να μας γίνουν όλα».

«Το κομμάτι της δικαίωσης είναι για μένα ένα θεμελιώδες ζήτημα. Τι σημαίνει δικαιοσύνη, τη σημαίνει δίκαιο και λατρεύω τα έργα ή τους χαρακτήρες που παίζουν με αυτό το πράγμα. Πάρα πολλές φορές υπάρχει και η αίσθηση πως δεν μας έχουν καταλάβει, δηλαδή ότι έχουν παρερμηνευθεί αυτά που έχουμε πει ή η ίδια μας η παρουσία, αλλά μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα πως είναι πολύ δύσκολο να συνεννοηθούμε με άλλους ανθρώπους» πρόσθεσε, ακόμα, ο Δημήτρης Αλεξανδρής στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha.

«Γενικά ποτέ δεν είμαι πολύ ενθουσιώδης με την τηλεόραση γιατί χρειάζονται πάρα πολλά στοιχεία για να λειτουργήσουν, ή να σε ενθουσιάσουν για να λειτουργήσουν, πράγματα. Δεν θα έλεγα όχι σε έναν χαρακτήρα που θα πάει μια δεύτερη ή τρίτη χρονιά μόνο που για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει ένας χαρακτήρας, που τον βλέπει καθημερινά ή εβδομαδιαία ο τηλεθεατής ή και εσύ που τον ζεις, να έχει τρομερές ανατροπές και αλλαγές που θα σου δίνουν το εύρος να μπει σε μια διαδικασία να ερευνήσεις ξανά και για σένα και για αυτόν που παρακολουθεί».