Δήμητρα Παπαδήμα: «Έχω απευθυνθεί και στην πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά τι να κάνει η δόλια»

Δήμητρα Παπαδήμα

"Σιχαίνομαι τα ανθρωποειδή και η ηλικία μου μου δίνει το δικαίωμα να το βροντοφωνάζω" εξηγεί η Δήμητρα Παπαδήμα.

Με αφορμή το νέο της θεατρικό έργο μίλησε η Δήμητρα Παπαδήμα στο περιοδικό ΕΓΩ και τη δημοσιογράφο Μαριάμ Νίκου. Μεταξύ άλλων, δε, η δημοφιλής πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε στα συναισθήματα που κατακλύζουν τον ηθοποιό μετά το τέλος μιας παράστασης ή ενός γυρίμαστος αλλά και τα πάθη της σε συνδυασμό με την ψυχραιμία της.

Πως νιώθει ένας ηθοποιός όταν είναι πάνω στη σκηνή και τα φώτα σβήνουν; Και πως νιώθει όταν τελειώνει το γύρισμα μιας τηλεοπτικής σειράς; Ποιο συναίσθημα είναι πιο δυνατό;

Σαν το θέατρο δεν είναι τίποτα. Όλα τα άλλα υποκατάστατα. Βέβαια τρελαίνομαι και με τον κινηματογράφο. Δίνω μεγάλη μάχη για να κάνω την ταινία μου. Μαύρη κωμωδία και αυτή με ραπ τραγούδια της εποχής. Μπήκε στο Youtube, «Σεξ και χρήμα», το τραγούδι που έγραψα. Φτιάχνω τέχνη σε λευκή σελίδα. Αυτό θέλω μόνο.

Ποια είναι τα πάθη της Δήμητρας; Με τι μπορεί να χάσει την ψυχραιμία της;

Πάθη! Ου, έχω μέχρι βλακείας. Αλλά το προτιμώ από το να ήμουν φυτό. Όταν ο κόσμος γύρω γκρεμίζεται και στο Facebook ανεβάζουν γλάστρες με λουλούδια και καφεδάκι με παρέα, λέω πως έχω πια τρελαθεί. Όταν ακούω τους νεκροθάφτες δοσιογράφους τους βρίζω με κάθε τρόπο που μπορώ. Έχω απευθυνθεί και στην πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μήπως σαν γυναίκα, αλλά τι να κάνει η δόλια. Όλοι σε ένα καζάνι βράζουμε. Όμως το καζάνι είναι έτοιμο να εκραγεί. Το δικό μου ξεχειλίζει. Ευτυχώς κάνω τέχνη την τέχνη μου. Σιχαίνομαι τα ανθρωποειδή και η ηλικία μου μου δίνει το δικαίωμα να το βροντοφωνάζω. Όχι δεν χάνω το δίκιο μου! Δικαίωμα μου να χάνω την ψυχραιμία μου! Έχω κάθε λόγο. Δεν είμαι φυτό. Ποτέ δεν ήμουν. Για λίγο μόνο γλάστρα σπασμένη. Τώρα τέρας. Με ημερομηνία λήξης.