«Δεν με αφορά να βλέπω τον κάθε κακομοίρη για πέντε φράγκα να πηδάει από σανίδια στα νερά ή να ξεμπροστιάζεται»

Νίκος Ορφανός

«Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν, αλλά δεν ζηλεύω καμία ελληνική σειρά, δεν μου αρέσει καμία.»

Ο Νίκος Ορφανός μίλησε στο Πρωινό και η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από την τηλεόραση, το ρόλο της, τα reality, αλλά και τη μυθοπλασία που από εκεί που εξελισσόταν τώρα πρέπει να ξεκινήσει πάλι από το μηδέν.

«Φέτος δεν έχω δεχτεί πρόταση για τηλεόραση. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν, αλλά δεν ζηλεύω καμία ελληνική σειρά, δεν μου αρέσει καμία. Η τηλεόραση άδικα δέχτηκε μια επίθεση κι έγινε λίγο αποδιοπομπαίος τράγος, σαν να έφταιγε η ίδια. Σαν να ήταν η τηλεόραση και τα κανάλια που ξεμυάλισαν τους Ελληνες στην ασωτία και στο lifestyle και έφεραν την κρίση. Και για λόγους καθαρά μικροπολιτικούς, κανάλια στοχοποιήθηκαν για την πολιτική τους θέση και αυτό συμπαρέσυρε έναν ολόκληρο τομέα ψυχαγωγίας. Το να φτάσει η ιδιωτική τηλεόραση να κάνει μέσα στα πρώτα δυο – τρία χρόνια της ύπαρξής της σειρές όπως τα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», ή και άλλες τέτοιας ποιότητας και να φτάσει στο αποκορύφωμα που ήταν «Το Νησί», που ήταν η καλύτερη τηλεοπτική σειρά που έχει γίνει στην Ελλάδα ποτέ, αυτό σημαίνει μια εξέλιξη η οποία μετά σταμάτησε βίαια, απότομα. Και τώρα ξαναρχίζουμε από το μηδέν και ξαναρχίζουμε να πουλάμε φτηνιάρικο εισαγώμενο προϊόν αντί να κάνουμε πρωτότυπη μυθοπλασία. Πάντα την τηλεόραση τη θεωρούσα κομμάτι του λαϊκού μας πολιτισμού και είναι και πρέπει να ξαναβρεί τη θέση της γιατί τα τελευταία χρόνια έπεσε σε μια φτήνια που δεν της άξιζε.

Το φαινόμενο ριάλιτι δεν με αφορά. Πάντα το βαριόμουν αυτό το πράγμα, γιατί δεν βρίσκω καμία γοητεία στο να μου τρίβεις στη μούρη την πραγματική ζωή. Την ξέρω. Θέλω λίγη φαντασία. Βλέπω τώρα τον κάθε κακομοίρη που πάει να βγάλει πέντε φράγκα και κάνει ό,τι του λένε. Άλλος πηδάει από σανίδια πάνω στα νερά και άλλος βγάζει τα προσωπικά του στη φόρα ή ξεμπροστιάζεται. Δεν με αφορά. Καλά κάνουν όσοι τα βλέπουν, μπράβο. Να σας πω κάτι; Το Survivor έκανε ένα καλό: Ενεργοποίησε προς ένα είδος αθλητισμού και παιχνιδιού τα παιδιά Στα εκπαιδευτικά προγράμματα που στήναμε όπου βάζαμε τον τίτλο Survivor συμμετείχαν όλοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ορφανός.

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για την τηλεόραση και τη showbiz!