«Δεν κάνουν τέχνη αυτοί που συμμετέχουν στη Eurovision»

«Είναι γελοίο»

Ο τραγουδοποιός Παντελής Θαλασσινός πριν λίγο καιρό είχε εκφράσει τις απόψεις του σχετικά με τα talent shows. Σε συνέντευξή του στον Γιάννη Βίτσα και το περιοδικό Εγώ! μιλά για όσα είχα ειπωθεί για τους συναδέλφους του στο The Voice αλλά και για τη Eurovision.

Σας διακρίνει μια ειλικρίνεια και σταθερότητα στις απόψεις σας… Πρόσφατα προκάλεσε εντύπωση η δήλωση σας ότι δεν θα συμμετείχατε ποτέ σε ένα reality όπου είναι κριτής ο Αντώνης Ρέμος.

Όντως, δε θα το έκανα. Αν είχα αποφασίσει να ασχοληθώ σοβαρά με τη μουσική, δε θα πήγαινα σε κανέναν Reality, όχι μόνο στο συγκεκριμένο show.

Ο Αντώνης Ρέμος ωστόσο απαντώντας στην εν λόγω δήλαδη σας σας κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς ότι τον προσβάλατε προσωπικά.

Δεν νομίζω. Ανάρτησε απλά την άποψη του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έπειτα έκανα το ίδιο κι εγώ. Ξεκαθάρισα ότι δεν ήθελα να θίξω κανέναν τραγουδιστή. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του. Κανείς όμως δεν μπορεί να μου απαγορεύσει να λέω τη γνώμη μου.

Θα δίνατε τραγούδια σας στη Δέσποινα Βανδή;

Έχει πει ένα δικό μου τραγούδι και όταν μάλιστα μου ζήτησαν την άδεια από την ΑΕΠΙ, απάντησα θετικά. Δεν θα της έδινα όμως τραγούδια για έναν ολοκληρωμένο δίσκο. Είναι εξαιρετική ερμηνεύτρια όπως και η Μελίνα Ασλανίδου ή ο Αντώνης Ρέμος. Απλά έχω μια συγκεκριμένη άποψη και δεν μου αρέσει να μπλέκω τα πράγματα. 

Θα εκπροσωπούσατε την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision;

Όχι. Ποτέ. Δεν κάνουν τέχνη αυτοί που συμμετέχουν στη Eurovision, αλλά κάτι πολύ εμπορικό.

Για μια δεκαετία ωστόσο θεωρούνταν το σημαντικότερο καλλιτεχνικό γεγονός στη χώρα.

Ενδεχομένως στο παρελθόν να έβγαιναν μέσω Eurovision και κάποια καλά τραγούδια. Τώρα πια όμως μου δίνει την αίσθηση μιας παρωδίας και με ενοχλεί που εξακολουθεί να προβάλλεται ως ένα σημαντικό γεγονός. Μια χώρα της τέχνης και του πολιτισμού προσπαθεί να κερδίσει τα εύσημα από τη Eurovision. Είναι γελοίο.

Διαβάστε ακόμα:

«Όταν ασχολείσαι σοβαρά με τη μουσική δεν είναι ωραίο να σε κρίνει ο Ρέμος, η Βανδή ή η Μελίνα»

Απάντηση Ρέμου μέσω Facebook στον Παντελή Θαλασσινό;

Νέο ξέσπασμα Λιάγκα: «Οι ψευτοκουλτουριάρηδες του κώλ…»!