«Δεν είχα καθόλου δουλειά. Καθόμουν και έκλαιγα τη μοίρα μου»

«Στην τηλεόραση έχω να εμφανιστώ από το τέλος της «Λάμψης», το 2005»

Στο περιοδικό ΕΓΩ! και στον Τάσο Μεργιάννη μίλησε η ηθοποιός Ελευθερία Ρήγου για την δύσκολη περίοδο της ζωής της, αλλά και τον χωρισμό με τον σύζυγό της με τον οποίο διατηρούν ωστόσο καλές σχέσεις.

Πόσο κράτησε η δύσκολη περίοδος στη ζωή σας;

Τρία χρόνια. Στην τηλεόραση έχω να εμφανιστώ από το τέλος της «Λάμψης», το 2005. Αυτή ήταν η τελευταία μου τηλεοπτική δουλειά. Από το 2010 έως το 2013, όμως είχα εξαφανιστεί και από το θέατρο. Δεν είχα καθόλου δουλειά και αυτό με είχε τρομάξει. Καθόμουν και έκλαιγα τη μοίρα μου. Με είχε πάρει από κάτω, νόμιζα ότι με ξέχασαν, πίστευα ότι δεν θα ξαναδούλευα ποτέ. Το να στερείς από έναν ηθοποιό το θέατρο είναι σαν να του στερείς το ψωμί.

Τη δεκαετία του ’90 ήσασταν από τις πιο περιζήτητες γυναίκες ηθοποιούς. Τι μεσολάβησε και αποτραβηχτήκατε από τα φώτα της δημοσιότητας;

Για να έχω δουλειά, έπρεπε να «κυνηγήσω» κάποιους ανθρώπους, και έγώ δεν το έκανα όσο έπρεπε. Δεν ήθελα να φανεί ότι βρισκόμουν σε ανάγκη. Κατά κάποιον τρόπο, ντρεπόμουν. Αυτό είχε ως συνέπεια να πέσω σε αδράνεια. Σκεφτόμουν «θα με πάρουν αυτοί τηλέφωνο» κάτι που δεν γινόταν. Αυτό ήταν το λάθος μου, γιατί στο επάγγελμα μας η υπενθύμιση της εικόνας μας είναι αναγκαία. Έτσι, οι άνθρωποι με ξέχασαν.

Η ηθοποιός μιλά ακόμα για την στήριξη που είχε από τον σύζυγο της την περίοδο που δεν εργαζόταν.

«Με στήριξε πάρα πολύ. Μου έλεγε «Μην το βάζεις κάτω. Μην κλείνεσαι στον εαυτό σου. Βγες έξω, πάρε κάποιους ανθρώπους τηλέφωνο.

Έχετε χωρίσει σήμερα;

Πήραμε διαζύγιο πριν από εφτά χρόνια, αλλά μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ζούσαμε μαζί.

Για οικονομικούς λόγους;

Όχι. Απλώς, είπαμε να το προσπαθήσουμε ξανά και δεν μας βγήκε. Με τον πρώην σύζυγο μου αγαπιόμαστε και οι σχέσεις μας παραμένουν πολύ καλές. Έχουμε ένα παιδί μαζί.