Δανάη Μπάρκα: «Όσοι επιλέγουν αυτήν την στάση ας νιώθουν δυνατοί σχολιάζοντας τρίτους»

"Όσες φορές, λοιπόν, προσπάθησαν να με σχολιάσουν ή να με κάνουν να αισθανθώ περίεργα, μπορεί να έριχνα ένα δάκρυ αλλά σκεφτόμουν: "Είναι δυνατόν αν το αφήσω αυτό να με επηρεάσει;" δήλωσε η Δανάη Μπάρκα.

Η Δανάη Μπάρκα έδωσε συνέντευξη στο Hello! και στον Γιάννη Βίτσα και μίλησε ανάμεσα σε άλλα για το να έχει τύχει να λάβει ρατσιστικά σχόλια και πως τα χειρίστηκε.

Πριν από λίγες μέρες, χειρίστηκες με πολύ όμορφο τρόπο στην εκπομπή σου το θέμα που προέκυψε από την ανάρτησή του Τάσου Ξιαρχό. Εσύ έχεις δεχθεί ποτέ ρατσιστική συμπεριφορά;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν μου έχει τύχει να αισθανθώ τόσο αμήχανα και άσχημα εξαιτίας σχολίων που έχουν γίνει για το σώμα μου, τα μαλλιά μου, για το οτιδήποτε. Ενδεχομένως να έχουν προσπαθήσει αν με φέρουν σε αυτήν την θέση αλλά να μην το έχω καταλάβει ή να μην έχω δώσει σημασία. Από τότε που ήμουν μικρή, η οικογένειά μου -και δεν εννοώ μόνο την μητέρα μου (σ.σ. Βίκυ Σταυροπούλου)- μου φώτιζαν πάντα άλλα στοιχεία των ανθρώπων. Αν χρειαζόταν να κρίνουμε κάποιον, το κάναμε με μέτρο την καλοσύνη του.

Επομένως, δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου να χαρακτηρίσω έναν άνθρωπο βασιζόμενη στην εξωτερική του εμφάνιση. Όσες φορές, λοιπόν, προσπάθησαν να με σχολιάσουν ή να με κάνουν να αισθανθώ περίεργα, μπορεί να έριχνα ένα δάκρυ αλλά σκεφτόμουν: «Είναι δυνατόν να το αφήσω αυτό να με επηρεάσει; Έχω μια ζωή δεν ξέρω πότε θα φύγω, ας είμαι χαρούμενη. Όσοι επιλέγουν αυτήν την στάση ας νιώθουν δυνατοί σχολιάζοντας τρίτους.