Η Δανάη Μιχαλάκη έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, αυτή την εβδομάδα, στο ένθετο Real life και τη δημοσιογράφο Νίκη Κώτσου. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, η ηθοποιός μίλησε αφενός για τα παιδικά της χρόνια στη Σύρο και αφετέρου στο νέο για εκείνη κεφάλαιο της μητρότητας.
Να γυρίσουμε λίγο πίσω, στη Σύρο, όπου μεγάλωσες. Πως ήταν τα παιδιά σου χρόνια εκεί;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Σύρος είναι ο τόπος μου και πάντα θα είναι. Ήταν ένα υπέροχο περιβάλλον για να μεγαλώσει ένα παιδί. Ένιωθα ασφάλεια, ελευθερία, ήμουν κοντά στη θάλασσα. Και, βέβαια, είχα την τύχη να μεγαλώσω σε μια οικογένεια όπου η τέχνη ήταν παρούσα καθημερινά. Η μητέρα μου δίδασκε μπαλέτο, ο πατέρα μου ήταν ηθοποιός. Αυτό με έκανε από μικρή να βλέπω το θέατρο κα την τέχνη, όχι σαν κάτι απόμακρο αλλά σαν κάτι φυσικό, σαν κομμάτι της ζωής.
Πότε ένιωσες για πρώτη φορά ότι θέλεις να γίνεις ηθοποιός;
Νομίζω από πολύ μικρή. Βέβαια, υπήρχαν στιγμές που έλεγα “θα γίνω οδοντίατρος” ή κάτι άλλο, αλλά πάντα η καρδιά μου ήταν στο θέατρο. Θυμάμαι στο σχολείο, σε θεατρικές παραστάσεις, ένιωθα αυτή τη μαγεία. Ακόμη και αν δεν έπαιρνα τον πρωταγωνιστικό ρόλο, με γοήτευε η διαδικασία. Είχα επίσης συμμετάσχει σε θεατρικές ομάδες στη Σύρο και εκεί συνειδητοποίησα ότι αυτό θέλω να ακολουθήσω.
Να περάσουμε σε ένα πιο προσωπικό κεφάλαιο. Είσαι πλέον μαμά και έχεις μια υπέροχη κόρη, την Έλλη – Φιλαρέτη. Πως βιώνεις τη μητρότητα;
Είναι ό,τι πιο όμορφο και πιο δύσκολο έχω ζήσει. Η κόρη μου, η Έλλη, ήρθε και άλλαξε όλη μου τη ζωή. Ξαφνικά, οι προτεραιότητες μετατοπίστηκαν. Για ένα διάστημα δεν υπήρχε τίποτα άλλο παρά από εκείνη.
Σιγά σιγά, ξαναβρήκα τις ισορροπίες μου αλλά πάντα το κέντρο μου είναι η μικρή. Έχω γίνει πιο τρυφερή, πιο γλυκιά, πιο υπομονετική. Νιώθω ερωτευμένη μαζί της, είναι το πιο δυνατό συναίσθημα που έχω ζήσει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ