Δάφνη Μπόκοτα: «Πλήρωσα» την άδεια από την ΕΡΤ πολύ ακριβά, γιατί ήταν η τελευταία χρονιά που έκανα Eurovision»

Δάφνη Μπόκοτα

"Δεν έμεινα μέχρι το τέλος στη κριτική επιτροπή αυτού του Fame Story. Έπρεπε να φύγω για να προετοιμάσω την Eurovision του 2005, την οποία δεν έκανα ποτέ" είπε η Δάφνη Μπόκοτα.

«Τραγουδάω από μαθήτρια και τελειώνοντας το πανεπιστήμιο συνεχίζω να τραγουδάω. Ανάμεσα στα φεστιβάλ της εποχής που τραγουδάω έρχεται μία πρόταση να συμμετέχω στον διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι «Ιουλιέτα». Τελικά δεν προκρίθηκε. Το τραγούδι ήταν η μεγάλη μου αγάπη. αναγκάστηκα να το εγκαταλείψω και είναι κάτι που το έχω μετανιώσει και δεν το ξεπέρασα ποτέ. Το 1987 στον εσωτερικό διαγωνισμό στην ΕΡΤ για παρουσιάστριες πέρασα εγώ, η Ολύνα Ξενόπουλου και η Αθηνά Σωτηροπούλου», είπε αρχικά η Δάφνη Μπόκοτα.

«Φάγαμε δικαίως καψόνια από την Κέλι Σακάκου και την Άκη Αγαθού. Παραμονές Πρωτοχρονιάς, Ανάσταση, Πάσχα, Μεγάλη παρασκευή επί χρόνια ρολάραμε οι πιτσιρίκες. Οι πρώτες εντολές που πήραμε ήταν να φοράμε μόνο μαύρα ή γκρι τη Μεγάλη Παρασκευή, μόνο κίτρινο η κόκκινο το Μεγάλο Σάββατο και ό,τι θέλουμε τη Κυριακή του Πάσχα», συμπλήρωσε.

Πώς ξεκίνησε να ασχολείται με την Eurovision;

«Κάποια στιγμή μπήκε στο γραφείο μου ο Γιώργος Δάμπασης και μου είπε «μικρή, πας Eurovision; Πήγα ολομόναχη, χωρίς κανένας να μου δείξει τίποτα. Ήταν από τις αθλιότερες στιγμές της ζωής μου η μετάδοση της πρώτης μου Eurovision. Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα πήγε ποτέ ισότιμα με τις άλλες χώρες στη Eurovision», υπογράμμισε η παρουσιάστρια.

Και πρόσθεσε: «Η ανταπόδοση για το 2004 του Σάκη Ρουβά ήταν η επομένη χρονιά που κέρδισε η Ελλάδα με την Έλενα Παπαρίζου. Ήταν χρωστούμενο» «ο Σάκης Ρουβάς όπου πήγαινε ερχόντουσαν κάμερες. Από τη 2η μέρα του διαγωνισμού και μετά συνειδητοποιήσαμε ότι όπου βρισκόταν ο Σάκης, βρισκόταν και η Ρουσλάνα».

Για το «τέλος» της συνεργασίας της με την ΕΡΤ αποκάλυψε πως: «Tο 2004 μου ήρθε πρόταση να συμμετέχω στην κριτική επιτροπή του Fame Story». Ήθελα πολύ να το κάνω και ζήτησα άδεια από την ΕΡΤ. «Πλήρωσα» την άδεια πολύ ακριβά, γιατί ήταν η τελευταία χρονιά που έκανα Eurovision. Δεν έμεινα μέχρι το τέλος στη κριτική επιτροπή αυτού του Fame Story. Έπρεπε να φύγω για να προετοιμάσω την Eurovision του 2005, την οποία δεν έκανα ποτέ», συμπλήρωσε η Δάφνη Μπόκοτα.

Ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας της;

«Από τις πιο σημαντικές στιγμές μου ήταν η συνέντευξη με τον Άλεν Ντελόν. είχα τρομακτικό τρακ. Πήγαμε στα μπουζούκια. Όταν ανέβηκε το κέφι και άρχισαν να εκσφενδονίζονται τα λουλούδια. Ο Αλέν Ντελόν δεν ήξερε τι ήταν αυτό. Μου λέει «τι να κάνω;». Μία από τις βαριές προσωπικές στιγμές μου είναι ο ερχομός του γιου μου το 1998. Άλλαξε τελείως τη ζωή μου. Το 1998 δεν πήγα Eurovision. Κάθισα με τον Νικολή μου και δεν το μετάνιωσα καθόλου», σημείωσε η παρουσιάστρια.

Τέλος ανέφερε πως, «το 2006 κατέβηκα υποψήφια στον Πειραιά με τον Παναγιώτη Φασούλα. Εκλεγήκαμε. πέρασα 4 υπέροχα χρόνια στον Πειραιά».