Claydee: «Καταλάβαινα ότι είμαι διαφορετικός λόγω της καταγωγής μου…»

Claydee

«…ότι προερχόμαστε από μια άλλη χώρα, αλλά δεν έχουμε καμία διαφορά σε επίπεδο ποιος είναι καλύτερος και ποιος χειρότερος».

Ο Claydee μίλησε στο Thrive και τη Ζέτα Δούκα για τα παιδικά του χρόνια, από τότε που ήρθε στην Ελλάδα με τους μετανάστες γονείς του από την Αλβανία μέχρι και σήμερα που έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή.

«Μπορώ να πω ότι ήμουν τυχερός στο θέμα του bullying γιατί είχα μια οικογένεια, η οποία δημιούργησε πολύ καλές βάσεις μέσα μου.

Και στον τρόπο που θα ακούσω κάποια πράγματα στο σχολείο, πώς να τα μεταφράσω μέσα μου και να καταλάβω ότι είμαι διαφορετικός, με την έννοια ότι προερχόμαστε από μια άλλη χώρα, αλλά δεν έχουμε καμία διαφορά σε επίπεδο ποιος είναι καλύτερος και ποιος χειρότερος.

Ο πατέρας μου δούλευε σε πρεσβεία στην Αλβανία και η μητέρα μου ήταν επαγγελματίας χορεύτρια στο Μέγαρο Μουσικής. Όταν ήρθαν εδώ ξεκίνησαν από το μηδέν, έκαναν πάρα πολλές δουλειές.

Όταν έχω δύο γονείς μου έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στα παιδιά τους, να μη μας λείπει τίποτα σε σημείο κακομαθημένο και να πηγαίνω στο σχολείο και να πουν “αυτός είναι Αλβανός” κι εγώ αυτό να μην το βλέπω σαν κάτι αρνητικό, να το βλέπω ότι… ναι, αυτό είμαι. Η δουλειά που κάνουν οι γονείς στα παιδιά είναι το πιο σημαντικό κομμάτι γιατί όλοι δεχόμαστε bullying», είπε μεταξύ άλλων ο Claydee.