Χρόνια πολλά MAD! 16 «τρελά» χρόνια!

Το ελληνικό μουσικό κανάλι έχει σήμερα γενέθλια! Ποια ήταν η πρώτη διαφημιστική του αφίσα; Τι εύχονται γνωστοί καλλιτέχνες; Ποιοι γνωστοί παρουσιαστές αναδείχθηκαν από το κανάλι;

H 6η Ιουνίου το μακρινό 1996 ήταν ιστορική για την ελληνική τηλεόραση! Μετά τα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης, ένα νέο εγχείρημα γεννήθηκε, με σκοπό να κατακτήσει τις καρδιές των Ελλήνων που θέλουν να βλέπουν και να ακούν τα αγαπημένα τους τραγούδια και τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες. 

Η δισκογραφία, πλέον, επιτάσσει καινούργια βίντεο κλιπ και μαζί με το MAD, γεννιέται και στήνεται  μια ολόκληρη καινούργια βιομηχανία, που αλλάζει τα δεδομένα της δισκογραφίας και του τραγουδιού. Η οπτικοποίηση των τραγουδιών, πλέον γίνεται…ανάγκη και ο κόσμος αρχίζει να ενδιαφέρεται ολοένα και περισσότερο για την «εικόνα» των καλλιτεχνών!

Εκτός από το MAD, σε πολλά κανάλια, ξεκινούν εκπομπές που αφορούν αποκλειστικά και μόνο σε βίντεο κλιπ!

Το MAD

Εκπέμπει 24 ώρες το 24ωρο με πρόγραμμα στο μεγαλύτερο μέρος του μουσικό με 50% Ελληνικό και 50% ξένο ρεπερτόριο, το 90% της μουσικής τελευταίες κυκλοφορίες από το pop, ηλεκτρονικό, ροκ, R&B και hip hop ρεπερτόριο, 37 εκπομπές με θεματολογία που περιλαμβάνει μουσικές ειδήσεις από όλο τον κόσμο, καλλιτεχνικά νέα, συναυλίες, cinema, clubbing, συνεντεύξεις και αφιερώματα σε γνωστούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Το MAD κλείνει σήμερα τα 16 του χρόνια! Από το 1996 που ξεκίνησε τη λειτουργία του, έχει καταφέρει να στείλει το σήμα του μέσω αναμετάδοσης στις περισσότερες περιοχές της χώρας και δορυφορικά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το πρόγραμμα του MAD μεταδίδεται επίσης ζωντανά, μέσω επίγειων αναμεταδόσεων και καλωδιακών δικτύων στο FYROM, στην Αλβανία, στην Βουλγαρία, στην Κύπρο και στην Αυστραλία. 

Στις δραστηριότητες του Mad περιλαμβάνεται η διοργάνωση μεγάλων event, όπως τα ετήσια μουσικά βραβεία Mad Video Music Awards, τις συναυλίες Mad Secret Concerts και Mad Live in Athens.

Η πρώτη διαφημιστική αφίσα του MAD

«My sweet 16» του ελληνικού μουσικού καναλιού…

Μετά την ανάρτησή του MAD στο twitter, πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που έσπευσαν να ευχηθούν στο μουσικό κανάλι…


Τι ευχήθηκε ο Σάκης Ρουβάς;

Ποιοι ήταν οι παρουσιαστές του MAD;

Δεκάξι χρόνια και πολλοί ήταν όσοι βρέθηκαν μπροστά από τις κάμερες του καναλιού ως παρουσιαστές. Πολλοί από αυτούς έκαναν μάλιστα και τα πρώτα τους τηλεοπτικά βήματα εκεί.

Έτσι, εκτός από τον στυλοβάτη Θέμη Γεωργαντά, από τη συχνότητα του MAD έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια… Νίκη Κάρτσωνα, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Εύη βατίδου, Γιάννης Σπαλιάρας, Δημήτρης Βλάχος, Στάθης Καβούκης, Κώστας Φραγκολιάς, Νάντια Μπουλέ, Μαίρη Συνατσάκη, Δημήτρης Ουγγαρέζος, Τόμας Πρωτόπαππας, Λυδία Παπαϊωάννου και πολλοί ακόμα.

Το zappIT εύχεται στο MAD να τα εκατοστήσει!

Διαβάστε ακόμα:

Tο Kick-off party των Βραβείων Mad!