Χρήστος Βασιλόπουλος: «Ο πατέρας μου μου έδειξε τι δεν πρέπει να γίνω ποτέ»

«Ήταν πάντα το παράδειγμα προς αποφυγήν.»

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος μίλησε στο περιοδικό People και στην Βένια Καραγιάννη για τη ζωή στο Λος Άντζελες όπου ζει τα τελευταία χρόνια, τις γυναίκες, αλλά και τον ρόλο του πατέρα που ονειρεύεται.

«Ονειρεύομαι τον εαυτό μου στο ρόλο του «daddy cool». Θα ήθελα να γίνω ο πατέρας που δεν είχα ποτέ, χωρίς αυτό να ακούγεται δραματικό. Όμως μου έχει λείψει αυτή η παρουσία και νομίζω ότι μέσα από τα παιδιά θα αναπληρώσω αυτό που μου έλειψε και θα γίνω καλύτερος και άνθρωπος και ηθοποιός»

Ο πατέρας του Χρήστου μπαινόβγαινε στη φυλακή, όπου και πέθανε πριν από τρία χρόνια. Ο ίδιος δεν τον έχει ζήσει.

«Ο πατέρας μου μου έμαθε ένα πράγμα, ίσως το πιο σημαντικό: Μέσα από τη ζωή του, μου έδειξε τι δεν πρέπει να γίνω ποτέ. Ήταν πάντα το παράδειγμα προς αποφυγή. Γι' αυτό και θα τον αγαπώ πάντα»

Μεγάλωσε αποκλειστικά με τη μητέρα του, που ήταν για εκείνον και μητέρα και πατέρας. Το πρότυπο λειτούργησε παραπάνω από καταλυτικά.

«Με έχει επηρεάσει σε κάποια χαρακτηριστικά που θα ήθελα να έχει η σύντροφος μου. Θα ήθελα να είναι τρυφερή, εργατική, αυτοδημιούργητη και να έχει πυγμή. Να κάνει αυτό που θέλει και να το υποστηρίζει. Μου αρέσουν οι γυναίκες που έχουν ισχυρή προσωπικότητα, αρκεί να μη μου το δείχνουν. Αν δώ τσαμπουκά ξενερώνω. Θέλω να με κοντρολάρουν, χωρίς να μου το δείχνουν. Κι αυτή είναι η μαγκιά των γυναικών.»