Χρήστος Σπανός: «Ένιωσα ότι κινητοποιήθηκε το σύμπαν με τον Σεφερλή»

Θα ήθελε να ασχοληθεί με το κομμάτι της παρουσίασης;

Φέτος τον παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις Κυριακές στο show χορού του ΑΝΤ1 «Dancing with the Stars». Ο Χρήστος Σπανός μίλησε στο περιοδικό ΛΟΙΠΟΝ και στην Ηρώ Μαύρου για την τηλεόραση, τα πρωινά αλλά και τη δουλειά του.

Πώς σου φάνηκε που φέτος ένας ηθοποιός, ο Μάρκος Σεφερλής, ανέλαβε το πρωινό του MEGA;

Μια χαρά μου φάνηκε, είχε ενδιαφέρον, γιατί ένιωσα ότι κινητοποιήθηκε το σύπαν. Είναι ωραίο να νιώθεις ανταγωνισμό, γιατί αυτό σε κάνει και γεννάς ιδέες. 

Θα σε ενδιέφερε να ασχοληθείς με το κομμάτι της παρουσίασης;

Πριν από χρόνια είχα πει ότι δεν με ενδιαφέρει, άλλακα όμως γνώμη. Νομίζω ότι παίζει ρόλο σε τι φάση βρίσκεσαι και τι κόνσεπτ είναι αυτό που θα παρουσιάσεις. Για παράδειγμα, το παιχνίδι που παρουσιάζει η Σμαράγδα Καρύδη είναι εκπληκτικό. Δεν θα επιχειρούσα ποτέ να παρουσιάσω κάτι που δε θα με ενδιέφερε.

Σου έχει τύχει ποτέ  να είσαι χωρίς μία στην τσέπη, αλλά να περνάς καλά;

Μου έχει τύχει να ανοίγω ντουλάπες και να ψάχνω να βρω χρήματα να πάρω τσιγάρα ή να βγω για ένα καφέ. Αλλά δεν το θυμάμαι σαν κάτι άσχημο. Ίσα – ίσα το θυμάμαι με μια ξεγνοιασιά και είχε και την πλάκα του όλο αυτό.

Τι δε θα θυσίαζες για χάρη της δουλειάς σου;

Δεν θα δούλευα ποτέ τσάμπα. Θεωρώ ότι όσοι δουλεύουν πρέπει να αμείβονται. Το δεύτερο που δε θα θυσίαζα είναι η ψυχική μου υγεία. Αν σε μια δουλειά διαταράσσεται η ψυχική σου υγεία, καλό είναι να την αποφεύγεις.