Χρήστος Μενιδιάτης για Γεράσιμο Γεννατά: «Να μη μας επισκεφτεί ποτέ»

Χρήστος Μενιδιάτης

«Υπάρχουν αριστουργήματα που παίζονται στα μπουζούκια από λαϊκά τραγούδια. Και ο Μάνος Χατζιδάκις έχει γράψει λαϊκά τραγούδια που παίζονται στα μπουζούκια», λέει ο Νίκος Απέργης.

Για τις δηλώσεις που έκανε ο Γεράσιμος Γεννατάς για τα μπουζούκια απάντησαν οι Χρήστος Μενιδιάτης και Νίκος Απέργης στους ρεπόρτερ των ψυχαγωγικών εκπομπών

«Γλυκομίλητος, ε; Ωραία πράγματα! Να μη μας επισκεφτεί ποτέ τότε. Υπάρχουν πολλές επιλογές, αν δεν σου αρέσει κάτι, το αποφεύγεις. Αν δεν του αρέσει αυτός ο τρόπος διασκέδασης, μπορεί να το αποφύγει. Αλλά το να αναφερόμαστε έτσι για κάποια τόσο αγαπητά στοιχεία όπως είναι το τραγούδι, τα μπουζούκια που τα ακολουθούν τόσο κόσμος στην Ελλάδα, νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολή».

Ο Νίκος Απέργης είπε από την πλευρά του: «Επειδή το αποφάσισε ο κύριος Γεννατάς να μην υπάρχουν τα μπουζούκια, δεν θα υπάρχουν; Τόσες δεκαετίες υπάρχουν τα μπουζούκια και μια χαρά περνάμε.

Είναι και αυτό ένα κομμάτι του πολιτισμού της Ελλάδας και της τέχνης. Υπάρχουν αριστουργήματα που παίζονται στα μπουζούκια από λαϊκά τραγούδια. Και ο Μάνος Χατζιδάκις έχει γράψει λαϊκά τραγούδια που παίζονται στα μπουζούκια».