Χρήστος Χωμενίδης: «Η πυρηνική οικογένεια είναι η μεγαλύτερη αποτυχία που έχει κατεβάσει η κούτρα του ανθρώπου»

Χρήστος Χωμενίδης

"Πιστεύει πως η ευτυχία είναι μέσα σε ένα διαμέρισμα με την πόρτα κλειδωμένη" εξηγεί ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

Ο Χρήστος Χωμενίδης βρέθηκε καλεσμένος της Έλενας Παπαβασιλείου, το βράδυ της Τετάρτης, στο νέο επεισόδιο της εκπομπής EQ στο Action 24. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο δημοφιλής συγγραφέας επιχείρησε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους, κατά τον ίδιο, έχει αποτύχει πλήρως το μοντέλο της πυρηνικής οικογένειας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χρήστος Χωμενίδης δήλωσε πως «δεν ξέρω τι σημαίνει οικογένεια. Θεωρώ ότι η πυρηνική οικογένεια, δηλαδή μπαμπάς – μαμά – παιδιά, η οποία κλείνεται σε ένα διαμέρισμα και προσπαθεί να βρει την ευτυχία σε αυτό το σχήμα, είναι η μεγαλύτερη αποτυχία που έχει κατεβάσει η κούτρα του ανθρώπου. Κάτι πολύ πρόσφατο, η πυρηνική οικογένεια, που απέτυχε οικτρά».

«Αντιθέτως νομίζω ότι οι ευρείες οικογένειες που υπήρχαν παλαιότερα, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν γιαγιάδες – παππούδες – θείες – θείοι – συνκούμπαροι – μπατζανάκηδες – συννυφαδες και άλλες πολλές συγγένειες, ήταν πολύ πιο λειτουργικές. Η αποτυχία της πυρηνικής οικογένειας είναι ότι πιστεύει πως η ευτυχία είναι μέσα σε ένα διαμέρισμα. Σε ένα διαμέρισμα με την πόρτα κλειδωμένη μάλιστα».

«Γι’ αυτό και όλες οι ταινίες του Χόλιγουντ τελειώνουν τη στιγμή που το αγόρι και το κορίτσι βρίσκονται επιτέλους μαζί. Δεν μας λένε τι θα συμβεί μετά. Δηλαδή σπανίως περιγράφεται η απομυθοποίηση και πως φτάνουν δυο άνθρωποι να τρώνε τα λυσσακά τους» πρόσθεσε, ακόμα, ο Χρήστος Χωμενίδης στο talk show της Έλενας Παπαβασιλείου το βράδυ της Τετάρτης στο Action 24.