Χρήστος Χωμενίδης: «Έφαγα τρομερό bullying, μου άδειασαν ένα τασάκι με αποτσίγαρα στα μαλλιά»

Χρήστος Χωμενίδης

"Τύχαινε να έχω πολύ σγουρά μαλλιά, αφάνα, και η μάνα μου, η οποία ήταν προχώ, μου έβαζε Γ' Δημοτικού φλοράλ πουκάμισο και ένα τζιν παντελόνι με στάμπες από γαλλικές εφημερίδες", περιγράφει ο Χρήστος Χωμενίδης.

Ο Χρήστος Χωμενίδης βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης καλεσμένος στην εκπομπή του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά. Ο γνωστός συγγραφέας μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και μεταξύ άλλων αφηγήθηκε το bullying που εισέπραξε από τους συμμαθητές του στο σχολείο και τη γενικότερη ατμόσφαιρα που επικρατούσε τότε γύρω από οποιαδήποτε διαφορετικότητα.

«Το bullying που γίνεται αυτή την εποχή σε σχέση με το bullying που γινόταν τότε είναι αστείο. Δε λέω ότι δεν πρέπει να καταγγέλλεται, λέω ότι τώρα σε σχέση με τότε είναι χάδι. Εγώ τύχαινε να έχω πολύ σγουρά μαλλιά, αφάνα, και η μάνα μου, η οποία ήταν προχώ, μου έβαζε Γ’ Δημοτικού φλοράλ πουκάμισο και ένα τζιν παντελόνι με στάμπες από γαλλικές εφημερίδες», περιγράφει ο Χρήστος Χωμενίδης.

«Αυτό το ατομάκι που έμπαινε έτσι στο σχολικό λεωφορείο προφανώς δεχόταν bullying, διότι διέφερε. Η διαφορετικότητα εκείνη την εποχή δεν ήταν κάτι καλό, μην ξεχνάτε ότι μόλις είχαμε βγει από τη Χούντα. Στο σχολικό έτρωγα τρομερό bullying. Μια φορά μάλιστα μου είχαν αδειάσει ένα τασάκι με αποτσίγαρα στα μαλλιά και έπρεπε να τα βγάλω, γιατί δεν ήθελα να το δουν οι γονείς μου», εξομολογείται στη συνέχεια ο συγγραφέας.

«Στην τάξη όμως που δεν έμεναν στην εμφάνιση και μπορούσα να ξεδιπλώσω την όποια προσωπικότητά μου, ήμουν πρόεδρος. Είχα κύρος και σέβας. Διπλή ταυτότητα κανονικά», καταλήγει στην ιστορία του ο Χρήστος Χωμενίδης.