Χρίστος Αντωνιάδης: «Λέγαμε τα κάλαντα με ένα μπρίκι, δεν είχαμε λεφτά για τρίγωνο»

Χρήστος Αντωνιάδης

"Φέτος υπάρχει και κάτι άλλο, δύο ψυχούλες. Μπορεί να θέλω κι εγώ να γυρίσω λίγο πιο νωρίς σπίτι" αναφέρει ο Χρίστος Αντωνιάδης.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Το Πρωινό» παραχώρησε ο Χρίστος Αντωνιάδης. Ο λαϊκός τραγουδιστής αναφέρθηκε στα πρώτα Χριστούγεννα που θα γιορτάσει φέτος με τα νεογέννητα αγόρια του, ενώ μοιράστηκε στην κάμερα χριστουγεννιάτικες στιγμές και αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια.

«Είναι μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά. Μια-δυο μέρες πριν τα γενέθλιά μου ήρθαν τα δίδυμα. Είναι το ωραιότερο δώρο γενεθλίων και Χριστουγέννων. Πάντα είναι ωραίες μέρες αυτές. Το καλύτερο για μένα, βέβαια, ήταν να εργάζομαι. Φέτος υπάρχει και κάτι άλλο σπίτι, δύο ψυχούλες. Μπορεί να θέλω κι εγώ να γυρίσω λίγο πιο νωρίς σπίτι» αναφέρει ο τραγουδιστής.

Τι θυμάται από τα Χριστούγεννα στα παιδικά του χρόνια; «Λέγαμε τα κάλαντα πρωτίστως για το χαρτζιλίκι. Ήταν και δύσκολες εποχές. Τα πρώτα χρόνια δεν είχαμε λεφτά ούτε για να αγοράσω τρίγωνο. Τα λέγαμε με ένα μπρίκι. Βάζαμε ένα κουτάλι μέσα, το χτυπούσαμε και πηγαίναμε από σπίτι σε σπίτι» εξομολογείται ο Χρίστος Αντωνιάδης.

«Έχει πλάκα, γιατί κάποια στιγμή είχαμε πάει στο χωριό και θα έλεγα τα κάλαντα εκεί με τα ξαδέλφια μου. Στο χωριό της μάνας μου, στην Έδεσσα, δεν τα ‘χα ξαναπεί. Γυρίζοντας, γυρίζοντας, μάς έδιναν καρύδια, αμύγδαλα, κάτι δεκαρίτσες. Στο τέλος δεν είχαμε τίποτα» περιγράφει με χιούμορ ο τραγουδιστής, ενώ αποκαλύπτει ότι είχε πιάσει τον πατέρα του να βάζει το δώρο κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Σε τελευταίο μέρος της συνέντευξης ο Χρίστος Αντωνιάδης παραδέχεται ότι δεν έχει χειρότερο από τα μεγάλα οικογενειακά τραπέζια. «Εάν το διοργανώνεις εσύ, πάντα πρέπει να τους εξυπηρετείς όλους, ποτέ δεν είναι ευχαριστημένοι, γίνεται ένα τουρλουμπούκι. Δε μ’ αρέσει, βαριέμαι, θέλω να φύγω» δηλώνει χαριτολογώντας ο τραγουδιστής.