Χριστίνα Σούζη: Πώς βρέθηκε στο δελτίο καιρού του ΣΚΑΪ; – «Ο κύριος Αλαφούζος θέλει ο καιρός να μην είναι από μανεκέν»

Χριστίνα Σούζη

Η γνωστή μετεωρολόγος για την πρώτη της επαφή με την τηλεόραση.

Τη Χριστίνα Σούζη φιλοξένησε στη σημερινή (15/1) του εκπομπή ο Ανδρέας Λαγός. Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ εμφανίστηκε στην «ΠΟΠ Μαγειρική» της Δημόσιας Τηλεόρασης, όπου αφηγήθηκε το παρασκήνιο πίσω από την ένταξή της στο δυναμικό του σταθμού πριν από 17 ολόκληρα χρόνια.

«Κάποια στιγμή ζητούσαν από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ανθρώπους που να λένε τον καιρό, για να μην τον λένε οι δημοσιογράφοι. Πήγαμε τρεις από την ΕΜΥ και μας κράτησαν», αφηγείται η Χριστίνα Σούζη στην εκπομπή μαγειρικής της ΕΡΤ.

«Ο ΣΚΑΪ έχει παράδοση στον καιρό, εννοώ ότι θέλουν ο καιρός να είναι αυτό που πρέπει να είναι. Να μην είναι από μανεκέν, να είναι από μετεωρολόγους», επισημαίνει η μετεωρολόγος.

«Έτσι προέκυψε και πήγαμε στο ραδιόφωνο. Όταν έγινε η πρώτη τηλεόραση, μείναμε εκεί για κάποιο διάστημα μέχρι που την πούλησε ο κύριος Αλαφούζος κι εγώ συνέχισα στο ραδιόφωνο μαζί με άλλους δύο συναδέλφους», περιέγραψε στη συνέχεια η Χριστίνα Σούζη.

«Το ευτύχημα ήταν ότι ο κύριος Αλαφούζος, που θέλει τον καιρό να είναι καιρός πραγματικός, πριν από 17 χρόνια, όταν ξεκίνησε η δεύτερη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αγόρασε ένα μοντέλο από τους Αμερικάνους, που μόνο μετεωρολόγοι μπορούσαν να το χειριστούν», αποκαλύπτει αμέσως μετά στον Ανδρέα Λαγό.

«Ήρθαν οι Αμερικάνοι και μας μάθαιναν το μοντέλο. Αφού πέρασε κανένας μήνας και μάθαμε τεχνικά πώς θα φανεί, μετά μας είπε: περάστε και μέσα να τα πείτε», κατέληξε στην περιγραφή της η Χριστίνα Σούζη.