Χωρίς Συνταγή στην Κορινθία

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επισκέπτεται το νομό Κορινθίας και ανατρέπει πολλά από όσα νομίζαμε ότι ξέρουμε για τη σοκολάτα, τα φασόλια, τα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας και την τρούφα.

Στο δάσος του Φενεού, η Παυλίνα Κλαδοπούλου τα τελευταία 6 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με την τρούφα, το υπόγειο μανιτάρι. 'Αφησε πίσω τη ζωή στην Αθήνα και τώρα καλλιεργεί και κυνηγάει με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά το «υπόγειο διαμάντι», όπως χαρακτηριστικά λέγεται από τους γνώστες του θέματος. Κοντά στη λίμνη Δόξα, ο Δημήτρης συναντά την Παυλίνα με το σκύλο της Boss και τους ακολουθεί στο κυνήγι της άγριας τρούφας μέσα στο δάσος. Στο τέλος, σε ένα μαγευτικό σημείο με θέα τη λίμνη, μαγειρεύουν ένα ριζότο με ανοιξιάτικη τρούφα.

Επόμενη στάση το Λουτράκι και το εργαστήρι σοκολατοποιΐας του Δημήτρη Κόλλια. Εκεί, ο Δημήτρης παρακολουθεί μια ιδιαίτερη τεχνική, το στρώσιμο της σοκολάτας. Μαθαίνει σε ποιο στάδιο πρέπει να αρωματίζεται, δοκιμάζει πρωτότυπες γεύσεις, όπως σοκολάτα με λεβάντα και κέικ χωρίς ζάχαρη με superfoods!

Στο Σοφικό βρίσκεται σε ένα από τα μεγαλύτερα ιχθυοτροφεία της χώρας. Ο Δημήτρης παρακολουθεί αλίευση λαυρακιού, λύνει όλες τις απορίες του σχετικά με την εκτροφή των ψαριών και μαθαίνει τι είναι μύθος και τι πραγματικότητα από όλα αυτά που λέγονται για τα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας.

Τέλος, ο «σεφ χωρίς συνταγή» επισκέπτεται την Γκούρα, ένα χωριό στην ορεινή Κορινθία που είναι διάσημο για τα φασόλια του, γνωστά ως βανίλιες. Ο Παναγιώτης Φιάκας, νέος παραγωγός εξηγεί στο Δημήτρη γιατί λέγονται βανίλιες και γιατί βγαίνουν μόνο στο Φενεό. Το ταξίδι ολοκληρώνεται με μια ιδιαίτερη συνταγή αγριογούρουνου με φασόλια «βανίλιες».

Σήμερα στις 18:50 στο MEGA