Χωρίς Συνταγή από τη Σαντορίνη

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ταξιδεύει στη Σαντορίνη σε έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας!

Ηφαίστειο, καλντέρα, ηλιοβασίλεμα, ιδιαίτερες παραλίες, αρχαίες και μεσαιωνικές πόλεις συνθέτουν ένα σκηνικό απίστευτης ομορφιάς.

Ο «σεφ χωρίς συνταγή» ξεκινάει το ταξίδι του στον αρχαιότερο αμπελώνα του κόσμου και μαθαίνει τα πάντα για το σαντορινιό κρασί, από την οινολόγο Ηλιάνα Σιδηροπούλου. Μετά από μια ολοκληρωμένη ξενάγηση, μαγειρεύει μαζί με την Ηλιάνα καλαμάρι με πετιμέζι και βισάντο, το κρασί της Σαντορίνης!

Η φάβα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα του νησιού και ο Γιάννης Νομικός, αναλαμβάνει να δείξει στον Δημήτρη τον παραδοσιακό τρόπο μαζέματος του «κίτρινου θησαυρού»!

Το επόμενο ραντεβού είναι με την ‘Αννα, μια ξεχωριστή γυναίκα που έχει ένα μικρό μαγαζί στη μέση του δρόμου και πουλάει μόνο ό,τι παράγει η ίδια! Φάβα, ντοματάκι, κρασί, λευκή μελιτζάνα, χλωροτύρι είναι κάποια από τα καλούδια της! Η ‘Αννα δείχνει στο Δημήτρη πως φτιάχνεται το παραδοσιακό τυρί, το χλωρό, και στη συνέχεια μαγειρεύουν μαζί ένα κριθαράκι με αυτό το τυρί και λευκή μελιτζάνα!

Στο Φηροστεφάνι, με θέα το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ένας από τους θεμελιωτές της νέας Ελληνικής Κουζίνας κάνει το τραπέζι στον Δημήτρη και του αφηγείται πως έμαθε στους τουρίστες να προτιμούν τη φάβα, από τα φιλετάκια a la creme!

Η Σαντορίνη είναι ανεξάντλητη, για αυτό θα έχει και συνέχεια…