«Χείμαρρος» ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Λέμε ότι είμαστε η χώρα του Πολιτισμού… τρίχες»

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

"Να πάρει πίσω η Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Διάταγμα που υπέγραψε, δεν υπογράφουμε πράγματα έτσι χωρίς να ξέρουμε" καταγγέλλει ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης για το επίμαχο ψήφισμα.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» ήταν σήμερα ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε στον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Τζένη Μελιτά και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο επίμαχο προεδρικό διάταγμα για την εξίσωση του πτυχίου των δραματικών σχολών με το απολυτήριο του Λυκείου.

«Με εξοργίζει. Δεν αντέχω άλλο με αυτή την απαξίωση στην Τέχνη. Τη θυμόμαστε μόνο προεκλογικά και μόνο όταν τη χρειαζόμαστε κάτι και να λέμε ότι είμαστε η χώρα του Πολιτισμού… τρίχες» ξεκίνησε να λέει ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

«Ακούμε τεράστιες ανακρίβειες. Ότι δεν θίγονται δικαιώματα των εργαζομένων, ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο… η Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέει ότι δεν ήξερε ακριβώς τι υπέγραψε. Μονίμως αντιμετωπίζουμε μία απίστευτη κοροϊδία. Κατ’ αρχάς να πάρει πίσω το Διάταγμα που υπέγραψε, δεν υπογράφουμε πράγματα έτσι χωρίς να ξέρουμε» συμπληρώνει στην τοποθέτησή του ο ηθοποιός.

«Εμείς ζητάμε να γίνει πανεπιστημιακού επιπέδου η καλλιτεχνική εκπαίδευση, να βρεθεί ο τρόπος να αναγνωριστούν σωστά τα πτυχία μας» τονίζει ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

«Τόσα χρόνια τώρα αντιμετωπίζουμε μία απίστευτη απαξίωση με την αφαίρεση των καλλιτεχνικών από τα σχολικά μαθήματα, μετά στην πανδημία που στα πρώτα διαγγέλματα δεν υπήρχαμε καν σαν πληγόμενος κλάδος… και βλέπουμε δυστυχώς το πράγμα να επιδεινώνεται» καταλήγει ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης επί του θέματος.