«Chef στον αέρα» – Το εβδομαδιαίο μενού

Σε κάθε επεισόδιο ένας διαφορετικός καταξιωμένος chef αποκαλύπτει τα μυστικά της τέχνης του. Ο καλεσμένος μαγειρεύει δύο με τρεις συνταγές, έχοντας ως βοηθό την παρουσιάστρια.

Αυτή την εβδομάδα το μενού έχει ως εξής:

Δευτέρα 04 Απριλίου: Nηστίσιμα πιάτα με την δημοσιογράφο γεύσης και οίνου Νίκη Μηταρέα. Μια πολύχρωμη σαλάτα με πλιγούρι, κουνουπίδι και καρότα. Καλαμαράκια ζουμερά με τσίλι, μοσχολέμονο και λινγκουίνι…. και μια συνταγή που σηκώνει ουζάκι: γαρίδες σαγανάκι με μαραθόριζα!

Τρίτη 05 Απριλίου: H Τασούλα Κουφοπούλου έρχεται από την Καρδίτσα για να φτιάξει παραδοσιακές συνταγές χωρίς κρέας! Χρυσαφένιους φουσκωτούς τυροκεφτέδες και κεφτέδες με χόρτα και δαμασκηνα στο φούρνο. Στην καθιερωμένη γλυκοθεραπεία της Τρίτης, η Τασούλα μαθαίνει στην Ελένη την παραδοσιακή γλυκιά ρυζοκαρυδόπιτα.
 
Τετάρτη 6 Απριλίου: Στο « Σεφ στον αέρα» φτιάχνουν γλυκά με άρωμα  πράσινου τσαγιού. Ο pastry σεφ Μαρίνος Κοσμάς φτιάχνει κρεμ μπρουλέ σερβιρισμένο με κους κους σοκολάτας και παγωτό και δίνει τη συνταγή για πετυχημένους μπεζέδες με φυσικό πράσινο χρώμα. Στη στήλη της ημέρας η Ελένη φτιάχνει μια κοτόταρτα με ζύμη κουρού.

Πέμπτη 7 Απριλίου: Φτιάχνουν γεμιστά φαγητά με τον σεφ Κίμωνα Λιάκη. Παρουσιάζουν πως φτιάχνουν τα γεμιστά καλαμαράκια στον φούρνο και την πρωτότυπη συνταγή για γεμιστές κόκκινες πιπεριές με μαστέλο Χίου και κουκουνάρι. Η Ελένη στην στήλη της μακαρονάδας φτιάχνει πένες φούρνου με βασιλικό, ντομάτα και κρούστα παρμεζάνας.

Παρασκευή 08 Απριλίου: Το «Σεφ στον αέρα» κλείνει την εβδομάδα με συνταγές για ψάρια και θαλασσινά από την σεφ Αλέξα Αποστολίδη. Η Αλέξα φτιάχνει τηγανητά καλαμαράκια με μαραθόριζα και πράσινες ελιές, τηγανητά μπαρμπούνια που συνοδεύονται από τις φακές της προηγούμενης ημέρας. Στην στήλη της ημέρας μια άλλη εκδοχή για τα ντολμαδάκια γιαλαντζί – γεμιστά με μπακαλιάρο και πολλά μυρωδικά.