Χάρης Σώζος: «Το σίριαλ το «Δις εξαμαρτείν» ήταν το τελευταίο που ήθελα να κάνω»

Ποιο τηλεπαιχνίδι που έγινε επιτυχία αρνήθηκε να παρουσιάσει;

Στην Ναταλία Γερμανού και στο «Μη χανόμαστε» εμφανίστηκε ο ηθοποιός Χάρης Σώζος ο οποίος μίλησε για το πως το σίριαλ που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό, αρχικά το είχε σκεφτεί σαν ένα διάλειμμα από τις θεατρικές του υποχρεώσεις, αλλά και το γεγονός ότι σπανιώς έδινε συνεντεύξεις.

«Το σίριαλ το «Δις εξαμαρτείν» ήταν το τελευταίο που ήθελα να κάνω. Είχα κάνει μία μεγάλη μήκους ταινία, μια μικρού μήκους, μια τηλεταινία και μου έλειπε ένα σίριαλ για να κλείσω τον κύκλο και να γυρίσω και πάλι στο θέατρο. Έτσι έλεγα… Έτυχε να κάνω το «Δις Εξαμαρτείν» που ήταν μια εξαιρετική δουλειά και από εκεί και πέρα συνέχισα και με άλλα σίριαλ.»

Γιατί απέφευγε τις τηλεοπτικές εμφανίσεις: «Επειδή πίστευα ότι είμαι ηθοποιός του θεάτρου και όπως σου είπα ήθελα να κάνω σίριαλ και να κλείσει ο κύκλος δε με ενδιέφερε. Δεν το είχα δει τόσο πολύ. Παρόλο που με το «Δις εξαμαρτείν» είχα φοβερές προτάσεις. Δε μου άρεσε. Είμαι και λίγο αντικοινωνικός, δεν μου αρέσει πολύ το μπλα μπλα. Θέλω να είμαι διακριτικός και να κρίνομαι μέσα από τη δουλειά μου όχι από τις εμφανίσεις μου, ούτε από τους έρωτες μου, για αυτό προσπάθησα και κράτησα ένα προφίλ προσωπικό. Ήθελα να είμαι εγώ με τη δουλειά μου, με την τέχνη. Πιστεύω όμως ότι αν το είχα δει αλλιώς, ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα.»

Ο ηθοποιός αποκάλυψε επίσης ότι του είχε προταθεί να κάνει το τηλεπαιχνίδι «Κόντρα πλακέ» που έκανε ο Βλάσης Μπονάτσος, αλλά αρνήθηκε καθώς θεωρούσε ότι η δουλειά του είναι η υποκριτική.