Χάρης Σώζος: «Είχα πρόταση να κάνω το Κόντρα Πλακέ, αλλά τότε δεν ήθελα να γίνω τηλεπαιχνιδιάρης»

Χάρης Σώζος

«Η τηλεπαρουσίαση είναι ένας ρόλος, δεν χρειάζεται να το κάνει μόνο ένας δημοσιογράφος», είπε ο Χάρης Σώζος.

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και την Κατερίνα Νινιού έδωσε συνέντευξη ο Χάρης Σώζος. Ο ηθοποιός αποκάλυψε πως είχε πρόταση να παρουσιάσει το Κόντρα Πλακέ, κάτι που το έκανε τελικά ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

«Εμένα το σλόγκαν μου ήταν να έχω διάρκεια στον χρόνο και στο χώρο και να μην είμαι ένας διάττοντας αστέρας. Γιατί μπορεί ένα ωραίο αγόρι ή ένα ωραίο κορίτσι να βγει να παίξει σε ένα σίριαλ, αλλά εάν δεν έχει σπουδάσει τη δουλειά του δεν θα έχει διάρκεια στον χώρο», είπε αρχικά ο Χάρης Σώζος.

Ο Χάρης Σώζος είπε στη συνέχεια: «Είχα μία πρόταση για να κάνω το Κόντρα Πλακέ, αλλά όταν το συζήτησα με τον γιο μου του είπα “εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ηθοποιό, να γίνω τηλεπαιχνιδιάρης;”. Η τηλεπαρουσίαση είναι ένας ρόλος, δεν χρειάζεται να το κάνει μόνο ένας δημοσιογράφος».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Χάρης Σώζος ανέφερε: «Ήμουν τυχερός, πέρα από μία φορά που υπήρξε μία δύσκολη περίοδος στη δουλειά, γιατί υπήρχαν εντάσεις μέσα στο καμαρίνι, αλλά προσπάθησα να το διαχειριστώ όσο καλύτερα μπορούσα και να περιμένω να τελειώσει η περίοδος της θεατρικής σεζόν, να απαλλαγώ από αυτή την καταπίεση που αισθανόμουν από τον περίγυρο».

Κλείνοντας, ο Χάρης Σώζος είπε: «Μου έχει συμβεί στο θέατρο να διαλέξω μία παράσταση με λίγα λεφτά επειδή μου άρεσε περισσότερο. Δεν έγινε τελικά, ενώ αυτές που απέρριψα έγιναν. Κάποιος στο θέατρο έπαιζε με το κομπολόι. Αυτό ηχεί εκκωφαντικά για εμάς τους ηθοποιούς. Δεν άντεξα και κατέβηκα και του πήρα το κομπολόι από το χέρι παίζοντας και συνέχισα την παράσταση».