Bασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Η τηλεόραση μπορεί να σε κάνει έναν βαρετό ηθοποιό»

Bασίλης Χαραλαμπόπουλος

"Όσο είμαι εν ενεργεία καλλιτέχνης δεν πρόκειται να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική" εξομολογήθηκε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Με αφορμή την παράσταση «Μισάνθρωπος» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Δύο στη 1» και την δημοσιογράφο Έρη Βαρδάκη την Κυριακή στην ΕΡΤ.

Με ιδιαίτερα εξομολογητική διάθεση ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για τη συνεργασία του με τον θρύλο του παγκόσμιου θεάτρου Πέτερ Στάιν, τη σχέση του με το κοινό, τα social media, την τηλεόραση, αλλά και τον έρωτα. «Η έκφραση άποψης στα social media είναι θεμιτή, καμιά φορά όμως υπάρχει υπερβολή και η γνώμη γίνεται κριτική και κακόβουλο σχόλιο» τόνισε χαρακτηριστικά αποκαλύπτοντας ότι έχουν υπάρξει φορές που έχει σκεφτεί αν πρέπει να δημοσιοποιήσει μια προσωπική του στιγμή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Δεν χαίρονται όλη με τη χαρά σου».

Ο ίδιος ακόμη μίλησε για την αναγνωρισιμότητα. «Την πρώτη φορά που σε αναγνωρίζουν στον δρόμο δεν θυμούνται το όνομά σου. Η χαρά πάντως του κόσμου όταν σε συναντά είναι για μένα ένα βραβείο» δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας βέβαια ότι η αναγνωρισιμότητα μπορεί να γίνει καμιά φορά και ενοχλητική όταν υπάρχει αγένεια.

Εκτενώς μίλησε και για το κεφάλαιο τηλεόραση. «Αφοσιώθηκα περισσότερο στο θέατρο παρά στην τηλεόραση. Η τηλεόραση αν δεν προσέξεις μπορεί να κάνει έναν βαρετό ηθοποιό. Υπάρχουν πάρα πολλές σειρές, αλλά δεν είναι όλες άξιες για να λένε ότι προχωράει η τηλεόραση μπροστά».

Ερωτηθείς αν έχει περάσει ποτέ σκοτεινές περιόδους απάντησε: «Έχω μελαγχολικές στιγμές, αλλά νιώθω ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να σκέφτομαι αρνητικά», ενώ μίλησε και για τη σχέση του με την πίστη. «Πιστεύω στον Θεό, χωρίς να γνωρίζω ποιος είναι, χωρίς να του δίνω κάποιο όνομα» Ο ίδιος ακόμη αποκάλυψε ότι στο παρελθόν είχε δεχτεί προτάσεις να κατέβει στην ενεργό πολιτική κάτι που μάλλον αποκλείει. «Όσο είμαι εν ενεργεία καλλιτέχνης δεν πρόκειται να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική. Δεν θέλω να ανήκω πουθενά παρά μόνο στο κοινό μου».

Τέλος, μίλησε για τον έρωτα. «Όταν ερωτεύεσαι σφόδρα χάνεις και λίγο τα λογικά σου. Όταν σιγά σιγά εξατμιστεί ο έρωτας καταλαβαίνεις πραγματικά αν ταιριάζεις με αυτόν που έχεις ερωτευτεί. Πιο μικροί ερωτευόμασταν σε καθημερινή βάση ό,τι κινείται γιατί θέλαμε να ζήσουμε τον έρωτα. Έχω κάνει πολλές μεγάλες τρέλες, αλλά δεν θα τις ομολογήσω δημόσια».