Αύγουστος Κορτώ: «Η ζωή μετά την απόπειρα του 2018, τη νοσηλεία και τη σταδιακή ρύθμιση»

Αύγουστος Κορτώ

"Η σχέση μου με το αλκοόλ παραμένει υγιής και κοινωνική, όχι παθολογική όπως ήταν" εξομολογήθηκε ο Αύγουστος Κορτώ.

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, ο Αύγουστος Κορτώ μίλησε το μεσημέρι της Δευτέρας στην εκπομπή «Κυψέλη» στην ΕΡΤ2. Μέσα σε όλα, δε, ο γνωστός συγγραφέας αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή, τη σχέση με τον σύζυγο του και την ψυχολογική του κατάσταση σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αύγουστος Κορτώ σημείωσε χαρακτηριστικά πως «τη στιγμή που μας δίνεται πλέον η δυνατότητα να μιλάμε ανοικτά και δημόσια, σκέφτομαι πως τη δεκαετία του ’90 η ιδέα του να είχα ένα μέσο που μου επέτρεπε να μιλήσω για την ομοφυλοφιλία μου και να έχω αντιδράσεις – όχι απλά φιλικές αλλά αγαπητικές, υποστηρικτικές – θα μου φαινόταν παράδοξο».

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μετά την απόπειρα του 2018, τη νοσηλεία και τη σταδιακή ρύθμιση, ψυχοθεραπευτική και ψυχοφαρμακευτική, έχω τύχει την πολύτιμη για τους ψυχικά νοσούντες νορμοθυμία. Δεν έχω δηλαδή τα σκαμπανεβάσματα και η σχέση μου με το αλκοόλ παραμένει υγιής και κοινωνική, όχι παθολογική όπως ήταν. Φροντίζω όσο μπορώ τον εαυτό μου, όχι τόσο όσο θα έπρεπε και βρίσκομαι σε μια ισορροπία που πριν δέκα, δεκαπέντε χρόνια δεν φανταζόμουν ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα».

«Όλα βοηθούν, η δουλειά και φυσικά ο Τάσος. Χωρίς τον Τάσο δεν θα υπήρχε ούτε δουλειά ούτε τίποτα. Δεν θα υπήρχε κίνητρο. Αν δεν γράψω για τον Τάσο όλη την ώρα και ότι κάνω γίνεται για να μπορώ να το μοιραστώ μαζί του» συμπλήρωσε ο Αύγουστος Κορτώ στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.