Αθηνά Παππά: «Δεν είμαι ήρωας, κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών λύγισα πολλές φορές»

Αθηνά Παππά

«Όταν έκανα τη μαστεκτομή ένιωσα πως ήταν ένας ευνουχισμός», λέει η Αθηνά Παππά.

Στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και την Ειρήνη Αρβανίτη έδωσε συνέντευξη η Αθηνά Παππά. Η γνωστή ηθοποιός συγκλόνισε γι’ ακόμα μία φορά με την εξομολόγηση για τη μάχη της με τον καρκίνο.

«Ο καρκίνος με φλερτάρει πολλά χρόνια. Με βρήκε όταν έκανα την παράσταση “Η τραγωδία αλλιώς”. Όταν έμαθα πως έχω καρκίνο, άρχισα να κάνω φωτογραφίσεις με τον σύντροφό μου. Στην πρώτη χημειοθεραπεία έκοψα καρέ τα μαλλιά μου και έκανα φωτογράφιση πάλι. Στη δεύτερη χημειοθεραπεία ξύρισα το κεφάλι μου. Αγάπησα το “άδειο” κεφάλι μου, γιατί ήταν μέρος του εαυτό μου», είπε αρχικά η Αθηνά Παππά.

Η Αθηνά Παππά είπε επίσης: «Ψηλαφίζοντας το στήθος μου είδα κάτι περίεργο, με θορύβησε αυτό. Ο φόβος με πλησίασε πολύ και τον αντιμετώπισα με την αγάπη του συντρόφου και των παιδιών μου. Δεν είμαι ήρωας, κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών λύγισα πολλές φορές. Κινδύνευσα πέντε φορές. Όταν έκανα τη μαστεκτομή ένιωσα πως ήταν ένας ευνουχισμός. Όταν είδα το τραύμα είπα “έκανες πολύ καλή δουλειά”».

«Ο σύντροφός μου, μου είπε πως είμαι πιο όμορφη έτσι. Θα ήθελα να αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους όπως πριν τη δοκιμασία με τον καρκίνο. Θέλω να βγω στη δουλειά πάλι. Οι άνθρωποι οφείλουν να εντάξουν ξανά στη ζωή τους καρκινοπαθείς», πρόσθεσε στο τέλος η Αθηνά Παππά.