Αθηνά Παντελίδου: Ζητά από τον Γιώργο Θεοφάνους να ανακαλέσει

Γιώργος Θεοφάνους

"Η Αθηνά Παντελίδη έχει στεναχωρηθεί πολύ. Είναι δυνατόν να ειπωθεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που είναι ψέμα; Ζητάμε να ανακαλέσει, διότι διαφορετικά θα κινηθούμε νομικά".

Μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Θεοφάνους στην εκπομπή Super Κατερίνα, τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, η μητέρα του Παντελή Παντελίδη, Αθηνά Παντελίδου, απέστειλε εξώδικο στον μουσικοσυνθέτη. Ο δικηγόρος της οικογένειας Απόστολος Λύτρας, μίλησε στο Πρωινό, τονίζοντας τα εξής:

«Αυτό το πράγμα δεν έχει συμβεί ποτέ. Η Αθηνά Παντελίδη έχει στεναχωρηθεί πολύ. Είναι δυνατόν να ειπωθεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που είναι ψέμα; Ζητάμε να ανακαλέσει, διότι διαφορετικά θα κινηθούμε νομικά. Ούτε στην κηδεία του Παντελή Παντελίδη δεν είχε πάει ο Γιώργος Θεοφάνους. Ας έλεγε ότι «μου το μετέφεραν». Μια μητέρα πάνω στο μνήμα του παιδιού της θα ασχοληθεί με κάποιον άλλον; Είναι ποτέ δυνατόν; Δίνουμε ένα χρονικό περιθώριο 5 ημερών να ανακαλέσει».

Ο Γιώργος Θεοφάνους είχε αναφέρει στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου: «Πέρασα πολύ δύσκολα τη νύχτα που πέθανε ο Παντελής Παντελίδης. Πήγε το παιδί στην Κύπρο, έκανε ένα λάθος. Έγραψε ένα τραγούδι που έλεγε για μία γκόμενα στα Κατεχόμενα. Με ρωτούσαν συνέχεια τη γνώμη μου για τον Παντελή και έλεγα πάντα τις καλύτερες κουβέντες. Έγραψα μια επιστολή κι ανέφερα πως, επειδή δεν έχει ζήσει αυτό που έγινε το ’74 κι εγώ το είχα ζήσει, ήταν μια κακή του στιγμή. Γράφεις τόσες επιτυχίες, δεν χρειάζεται αυτό. Η δική μου γενιά παθιάζεται με αυτό το πράγμα.

Είχα μια γιορτή και έρχεται η κουμπάρα μου, η Κική Τσόλκα, η οποία ήταν υπεύθυνη για τον Παντελή, και μου λέει “Μίλησα με τον Παντελή και θα το αποσύρει το τραγούδι αύριο”. Το πρωί με ξυπνάνε και μου λένε σκοτώθηκε. Μετά είδα τη μάνα του πάνω από το μνήμα να καταριέται εμένα και τα παιδιά μου, ρε φίλε. Εντάξει, να πεθάνουν τα παιδιά μου για να καταλάβω τον πόνο του άλλου; Έκλαιγα όλη την ημέρα, έλεγα γιατί; Πολλές φορές καταλαβαίνω έχουμε θέση, αλλά έχουμε τρόπους να τα πούμε».