Αθηνά Οικονομάκου: «Ήταν τόσο εκτός της πραγματικότητας μου, με πλήγωνε πολύ αλλά δεν μπορούσα»

Αθηνά Οικονομάκου

"Ένιωθα ότι θα εκτεθώ με έαν τρόπο που δεν το είχα ανάγκη εκείνη την περίοδο και μόνο τώρα, που νιώθω ότι το έχω ξεπεράσει, βγαίνω και το λέω" εξηγεί η Αθηνά Οικονομάκου.

Καλεσμένη της Τζένης Θεωνά βρέθηκε η Αθηνά Οικονομάκου, το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, στην εκπομπή Μαμα-δες της ΕΡΤ2. Μέσα σε όλα, η όμορφη πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε στην οκταετή θεατρική της απουσία εξηγώντας τους λόγους που την κράτησαν μακριά από το σανίδι όπου και επέστρεψε, τελικά, την φετινή σεζόν.

Ειδικότερα, η Αθηνά Οικονομάκου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «φέτος επέστρεψα στο θέατρο μετά από οκτώ χρόνια απουσίας. Τα πρώτα χρόνια με κράτησε μακριά μια ψυχολογική πίεση και ένα άγχος που είχα σκηνικό, ένας σκηνικός φόβος που είχα. Επειδή ζορίστηκα πολύ και δυσκολεύτηκα, αποφάσισα ότι δεν θέλω να υποφέρω άλλο γιατί αγαπώ πάρα πολύ αυτή τη δουλειά. Σκέψου, ήμουν και σε παραστάσεις που περνούσα υπέροχα οπότε όλο αυτό ήταν τόσο διπλο και ανηπόφορο. Από τη μία ήμουν πανευτυχής με όλο αυτό που ζούσα, με την παρέα που είχα, με την παράσταση που έκανα, με τον ρόλο που είχα αναλάβει, με την αποδοχή του κόσμου και από την άλλη μέσα μου, κατά τη διάρκεια, ένιωθα χαμένη στο διάστημα».

«Είχα μια αγωνία τεράστια που ήρθε και με έπνιξε. Αποφάσισα, λοιπόν, μέχρι να το λύσω κάνοντας ψυχοθεραπεία… να αποφύγω να κάνω θέατρο. Άκουγα δηλαδή προτάσεις για το θέατρο και έβλεπα τηλεφωνήματα που αφορούσαν σε θεατρικές προτάσεις και με έπιανε κρύος ιδρώτας. Γιατί, τι να πεις κιόλας; Ήταν πολύ δύσκολο για μένα το πως θα το διαχειριστώ γιατί θα έκλειναν οι πόρτες».

«Φοβόμουν ότι σε μια πολύ δημιουργική για μένα περίοδο, ερχόμενη από μεγάλες επιτυχίες στην τηλεόραση, θα έλεγαν οι άνθρωποι «τι της συνέβη; Δεν της αρέσει; Δεν θέλει να κάνει θέατρο;». Πράγμα που ήταν τόσο εκτός της δικής μου πραγματικότητας, με πλήγωνε πολύ αλλά δεν μπορούσα. Δεν ένιωθα την άνεση να βγω και να πω «παιδιά, συμβαίνει αυτό» γιατί ένιωθα ότι θα εκτεθώ με έαν τρόπο που δεν το είχα ανάγκη εκείνη την περίοδο και μόνο τώρα, που νιώθω ότι το έχω ξεπεράσει, βγαίνω και το λέω» πρόσθεσε, ακόμα, η Αθηνά Οικονομάκου στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Τζένης Θεωνά το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στη δημόσια τηλεόραση.